Amsterdam ontkent miljoeneninvestering in Circuit Zandvoort

Foto: Wim Meijer Fotografie

De gemeente Amsterdam ontkent de verhalen over een Amsterdamse miljoeneninvestering in het Circuit Zandvoort. Deze is bedoeld om de Formule 1 terug te laten keren naar Nederland.

Miljoeneninvestering

Volgens de vastgoedondernemer Erik de Vlieger zou Amsterdam samen met andere partners een miljoeneninvestering gaan doen van 65 miljoen euro rond het Zandvoortse circuit. De Vlieger die zelf in Zandvoort is geboren, heeft op Twitter gemeld dat dit zou gaan gebeuren en baseert zich op een rapport Masterplan F1 Circuit Zandvoort.

Verhaal tegengesproken

Tegen over AT5 spreekt de gemeente Amsterdam het hele verhaal tegen. ,,We gaan niet investeren”, zegt de woordvoerster van de gemeente Amsterdam tegen AT5.¬†Amsterdam is zelf eerder ook al als optie genoemd voor het Formule 1-circus. De Amerikaanse eigenaren zouden interesse hebben in een straatrace in de stad, maar de stad is ongeschikt voor het houden van een Formule 1 race.

Niet thuishoort

,,De gemeente is het er volledig mee eens dat een Formule1-race niet thuishoort in Amsterdam”, luidt het commentaar van de gemeente Amsterdam op dat nieuws. ,,Als er al een race zou moeten komen in de omgeving, dan ligt het circuit van Zandvoort meer voor de hand”, heeft de gemeente toen verklaard over de mogelijkheid van een straatrace in Amsterdam.

Bron: AT5

'
article
10119
Amsterdam ontkent miljoeneninvestering in circuit
De gemeente Amsterdam ontkent de verhalen over een Amsterdamse miljoeneninvestering in het Circuit Zandvoort. Deze
https://zandvoort.nieuws.nl/sport/10119/amsterdam-ontkent-miljoeneninvestering-in-circuit-zandvoort/
2018-10-15T20:41:35+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2017/11/16204950/5I5A6780-circuit-1.jpg
Circuit Zandvoort, Erik de Vlieger, Formule 1, miljoeneninvestering
Sport