Brief Formula One Management aan Circuit Zandvoort in bezit van Ziggo Sport

Foto: Wim Meijer Fotografie

Volgens autosportwebsite Formule 1 Maximaal heeft de redactie van Ziggo Sport de vermeende brief van het Formula One Management aan het Circuit Zandvoort over het aanbod van de Nederlandse Formule 1 race in handen. De autosportwebsite meldt dat presentator Rob Kamphues van het Formule 1 Café en pitreporter Jack Plooij de brief hebben ingezien en dat daar wel degelijk een aanbod in staat voor een race in de Zandvoortse duinen.

Concreet

Zowel Kamphues en Plooij hebben volgens Formule 1 Maximaal concreet kunnen lezen dat Zandvoort de voorkeur geniet boven Assen. In de brief staat: ‘At this time, we are working with Zandvoort to conclude a deal, enabling a race at the circuit in 2020. And you are a preferred circuit. Een andere zin die in de brief opvalt is: ‘We would therefore look to finalise the business case with your team in the next months.’

Publicatie

Algemeen directeur Robert van Overdijk van het Circuit Zandvoort heeft tegen Ziggo Sport gezegd dat het Zandvoortse circuit donderdagavond laat hebben gehoord over publicatie in De Telegraaf.,,Maar de heftigheid waarmee het gepresenteerd werd… Daar waren wij niet bekend mee. Of wij blij zijn met de publiciteit? Ehm… ja. Ik zeg het aarzelend. Waarom? We spreken al een tijdje met de FOM (Formula One Management), maar we hebben ook vastgelegd dat we dat niet naar buiten brengen”, zegt Van Overdijk in het Ziggo sportprogramma over de Formule 1.

Geheimhoudingsverklaring

Ondanks een geheimhoudingsverklaring met het Formula One Management opent De Telegraaf vrijdagmorgen met het nieuws dat het Circuit Zandvoort het aanbod krijgt om de Nederlandse Formule 1 race naar de duinen te halen. ,,We hebben ons daar ook aan gehouden, het nieuws kwam absoluut niet van onze kant. Als je met de FOM in gesprek bent en het gaat over serieuze zaken, dan teken je een NDA, een geheimhoudingsverklaring”, zegt Van Overdijk in het Formule 1 Café van Ziggo Sport.

Naar buiten brengen 

Door deze NDA kan de algemeen directeur weinig naar buiten brengen. ,,We hebben afgesproken dat we niets naar buiten brengen over het stadium waarin we zitten met onze gesprekken”,zegt Van Overdijk. Ook als de brief ter sprake komt , zegt Van Overdijk dat hij er niets over kan en mag er dit over zeggen: ,,Als we het met zijn allen willen, dan kunnen we in 2020 weer een Nederlandse Grand Prix op Zandvoort organiseren”, is de uitspraak van Van Overdijk voor de camera van het sportprogramma.

Niet vreemd

De uitspraken van Van Overdijk zijn niet vreemd en worden nog eens versterkt door mede eigenaar Bernhard van Oranje van het Zandvoortse circuit. Op NH Nieuws is te lezen dat ook de prins weinig los laat, maar dat het wel serieuze vormen aanneemt.

Kansen

,,De kansen zijn enorm toegenomen, maar we kunnen geen uitspraken doen over de exacte status van de onderhandelingen met de F1-organisatie. Maar dat we een stap dichterbij zijn, dat is wel zeker”, zegt Van Oranje tegen NH Nieuws.

Bron: Formule 1 Maximaal en NH Nieuws

'
article
10287
Brief aanbod Formule 1 in bezit van Ziggo Sport
Volgens autosportwebsite Formule 1 Maximaal heeft de redactie van Ziggo Sport de vermeende brief van
https://zandvoort.nieuws.nl/sport/10287/brief-formula-one-maanagement-aan-circuit-zandvoort-in-bezit-van-ziggo-sport/
2018-11-03T16:30:07+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/11/03150425/Circuit-Zandvoort-Wim-Meijer-Fotografie.jpg
Circuit Zandvoort, Formula One Managament, Formule 1, Rob Kamphues, Robert van Overdijk, Ziggo Sport
Sport