Zandvoort Loopt haalt geld op voor speelveld in Zandvoort Zuid

Foto: Jaap Koper

Zandvoort Loopt heeft vandaag geld opgehaald voor een speelveld in Zandvoort Zuid. De loop is in vrij zonnig weer afgewerkt en ook nu weer zijn veel sportievelingen op het loopevenement afgekomen.

Speelveld

De opbrengst is voor een bijdrage van een nieuw speelveld wat moet komen bij het parkeerterrein Zuid aan het Ir. Friedhoffplein. Nu spelen de kinderen veelal op straat en dat is hinderlijk als er steeds auto’s in de straat rijden, als kinderen bijvoorbeeld lopen te voetballen.

Pionnen

Zo vertelt Nieuweboer’s zoontje Colin hoe het er aan toe gaat als hij met zijn vriendjes in de straat speelt. Als er auto’s komen, moeten Colin en zijn vriendjes de pionnen even weghalen om enkele seconden later weer verder te kunnen voetballen. ,,Daarom is een speelveld belangrijk”, zegt Colin.

Inschrijving

Colin helpt ook met de inschrijving van de deelnemers. Zelf doet hij niet mee. ,,Het is te lang voor mij. Als ik groter ben, doe ik wel mee”, zegt de bijna negenjarige Colin. Een van de deelnemers die Colin heeft geholpen met inschrijven is Maarten de Koning

Sportfysiotherapeut

De Koning is sportfysiotherapeut. Hij is daarmee een collega van één van de andere organisatoren, Elco Zwart. Het motief om mee te doen, is dat hij revalideert van een voorste kruisband. ,,Eigenlijk is het vakoverleg”, grapt De Koning. Toch is hij er ook, omdat hij het leuk vindt om te lopen.

Sociaal gebeuren

Voor De Koning is het naast het lopen en het goede doel toch ook een sociaal gebeuren. Zwart heeft hem gevraagd om eens bij te praten. Dat gebeurt nu met een bak dampende koffie. Een ander excuus om niet mee te hoeven met zijn vriendin naar het conservatorium, is mee te lopen voor een speelveld bij het parkeerterrein Zuid.

'

Reacties

article
10345
Zandvoort Loopt voor speelveld in Zandvoort Zuid
Zandvoort Loopt heeft vandaag geld opgehaald voor een speelveld in Zandvoort Zuid. De loop is
https://zandvoort.nieuws.nl/sport/10345/zandvoort-loopt-haalt-geld-op-speelveld-zandvoort-zuid/
2018-11-04T20:52:32+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/11/04205133/20181104_110000.jpg
Elco Zwart, Kenneth Nieuweboer, speelveld, Zandvoort Loopt
Sport