Daniel Kiprotich wint Zandvoort Circuit Run

Foto: Daniel Kiprotich Le Champion

De Keniaan Daniel Kiprotich is winnaar geworden van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Het is sowieso een goede dag voor de Kenianen geweest, want naast Kiprotich, weet ook Carolyne Jepkosgei bij de dames de loop te winnen.

Startschot

Burgemeester Niek Meijer mag ook nu weer het startschot lossen en loopt ook zelf mee. Te langzaam uiteraard voor de snelle wedstrijdlopers die snel het heft in handen nemen. De verschillen in ondergrond zorgen ervoor dat ook deze Circuit Run weer de nodige schermutselingen kennen, De omstandigheden waar de deelnemers de wedstrijd af hebben gewerkt, wijken sterk af met de wandeltocht van de dag ervoor. Een straffe en frisse wind uit noordelijke richtringen.

Opkomend tij

Op het strand krijgen de topatleten te maken met een opkomend tij, maar met de wind in de rug, blijft het tempo toch hoog. Een kopgroep van vijf man blijft lang bij elkaar, met uiteindelijk een sprint richting de finish tussen de Keniaan Kiprotich en de Oegandees Kevin Kibet. Kiprotich weet de overwinning met een verschil van slechts één seconde binnen te halen: 36.00 minuten. Kibet volgt als tweede in 36.01 minuten en de Keniaan Ezra Kering legt beslag op de derde plek in 36.13 minuten. Stijn Fincioen komt als eerste Nederlander binnen in 38.11 minuten.

Vandaag werd er door 12.000 hardlopers op volle snelheid geracet over het legendarische circuit van Zandvoort. De deelnemers werden tijdens de 12e editie van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run getrakteerd op een prachtige zonnige dag. Op het programma van deze voorjaarsklassieker stonden de afwisselende halve marathon, 12 km of de vernieuwde 5 km. De wedstrijd over 12 km werd bij de mannen gewonnen door Daniel Kiprotich uit Kenia in 36.00 minuten. Landgenote Carolyne Jepkosgei werd als eerste vrouw afgevlagd na een tijd van 39.21 minuten en verbrak daarmee het parcoursrecord van de dames.

Dames

Bij de dames eindigt de Keniaanse Jepkosgei als eerste en wint de loop eigenlijk met grote overmacht. Daarnaast verbreekt zij het oude parcoursrecord met 12 seconden naar 39.21 minuten. De Belgische Karen Van Proeyen volgt pas ruim drie minuten later met een tijd van 42.50 minuten. Judicah Nyabera eindigt als als derde vrouw op het podium met een tijd van 43.01 minuten.

Fonds Gehandicaptensport

Le Champion heeft samen met Fonds Gehandicaptensport, ook twee onderdelen georganiseerd voor sporters met een beperking op het programma. Aan de Circuit Run Specials 900 meter en 4 km doen 46 wheelers en racerunners mee. Para Alpine Zitskiër en ambassadeur, Jeroen Kampschreur, heeft namens de stichting het startschot gelost. Alle opbrengsten uit de vrijwillige bijdrage bij inschrijving, parkeergelden en sponsoring gaan naar Fonds Gehandicaptensport.

Editie 2020

De 13e editie van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run vindt plaats op zondag 29 maart 2020. De inschrijving gaat half oktober 2019 van start.

'

Reacties

article
12265
Daniel Kiprotich wint Circuit Run
De Keniaan Daniel Kiprotich is winnaar geworden van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Het
https://zandvoort.nieuws.nl/sport/12265/daniel-kiprotich-wint-zandvoort-circuit-run/
2019-03-31T18:58:31+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2019/03/31183414/Daniel-Kiprotitch-Zandvoort-Circuit-Run.jpg
Circuit Zandvoort, Daniel Kiprotich, Le Champion, Zandvoort Circuit Run
Sport