Jumbo Racedagen ook met Pierre Gasly

Foto: Wim Meijer Fotografie

Hoewel het Circuit Zandvoort en naast het circuit ook een flink deel van het dorp wacht op de komst van de Formule 1, is het wel bekend dat naast Max Verstappen ook zijn teamgenoot Pierre Gasly meekomt naar de Jumbo Racedagen. 

Presentatie

Afgelopen week is Verstappen kort in Nederland geweest voor de promotie van het evenement in Veghel. Dat doet Verstappen omdat het hoofdkantoor van de supermarktketen daar is gevestigd. Vanaf het allereerste begin in de carrière van de Nederlandse Formule 1 1 rijder, is Frits van Eerd de persoonlijke sponsor.

Persconferentie

Bij deze exclusieve persconferentie van Jumbo en Circuit Zandvoort is alvast een deel van het programma bekendgemaakt. Ook Verstappens teamgenoot, Gasly gaat enkele demonstraties geven op het circuit. Het evenement is een jaarlijks hoogtepunt op de Nederlandse racekalender.

Races

Naast de Red Bull Formule 1 bolides die Verstappen en Gasly besturen, krijgen de toeschouwers ook enkele races van het FIA WTCR te zien. Daarin zijn de Nederlanders Tom Coronel, Nicky Catsburg en Niels Langeveld in vertegenwoordigd.

Racing Team Nederland

Net als de vorige editie zal ook het Racing Team Nederland aanwezig zijn. Het team laat zich in Zandvoort zien, omdat een maand later de beroemde 24 uur van Le Mans plaatsvindt, waarbij het Racing Team Nederland ook weer meedoet.

Ladies Cup

Vorig jaar is de Ladies Cup geïntroduceerd. Ook nu komt deze weer in actie. Dit keer zijn schaatsenrijdster Antoinette de Jong, Kim Kötter en Sandra Schuurhof terug te vinden in het deelnemersveld. De Mazda MX-cup maakt dit jaar het debuut op de Jumbo Racedagen.

Formule 1

Wanneer het nieuws gaat komen over een Formule 1 race in Nederland gaat komen, is nog onbekend. Eerder deze week heeft Ziggo sportverslaggever Jack Plooij al bij Vernica gemeld dat er deze week geen bekendmaking gaat komen. De Britse sportjournalist van Motorsportweek Joe Saward denkt dat het zo goed als zeker naar Zandvoort gaat komen. Het Britse Motorsportweek is ook het medium geweest dat vorige week nog de melding heeft gemaakt over een definitief akkoord tussen het Formula One Management (FOM) en het Circuit Zandvoort. Dat nieuw is tegengesproken door beoogd directeur sportief Jan Lammers voor de Formule 1 race op Zandvoort.

'
article
12525
Gasly ook bij Jumbo Racedagen
Hoewel het Circuit Zandvoort en naast het circuit ook een flink deel van het dorp
https://zandvoort.nieuws.nl/sport/12525/jumbo-racedagen-ook-met-pierre-gasly/
2019-04-18T11:45:21+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2017/11/16204950/5I5A6780-circuit-1.jpg
Circuit Zandvoort, Frits van Eerd, Jumbo Racedagen, Max Verstappen, Pierre Gasly
Sport