Spanning loopt op rond mogelijke komst van Formule 1 naar Circuit Zandvoort

Familie Racedag driven by Max Verstappen
Foto: Essay Produkties, Chris Schotanus

De spanning loopt op rond de mogelijke komst van de Formule 1 naar het Circuit Zandvoort. Aan de Burgemeester van Alphenstraat houden ze de lippen nog stijf op elkaar, maar het barst van de verhalen in Zandvcoort over hoe de koningsklasse wordt gefinancierd. Met de komst van Max Verstappen naar de Jumbo Racedagen op het circuit, zal er mogelijk al een voorproef gaan plaatsvinden.

NH Nieuws

Regionaal mediaplatform NH Nieuws schrijft dat het volgend jaar voor het eerst in 35 jaar weer eens een heuse Formule 1-wedstrijd kan worden gereden op het circuit van Zandvoort. NH Nieuws baseert zich op RTL Nieuws die melden dat de deal rond is. RTL Nieuws zegt dat weer na een rondgang langs verschillende onbekende bronnen. NH Nieuws zelf heeft toch bot gevangen, want zowel de woordvoerder van het Zandvoortse circuit als de Chief Operating Officer, Erik Weijers, laten niets los.

Slag om de arm

Datzelfde doet ook de beoogd directeur sportief van de Nederlandse Garnd Prix op het Circuit Zandvoort, Jan Lammers. De oud Formule 1 coureur vergelijkt de situatie met de beruchte Champions League-wedstrijd van Ajax tegen Tottenham, waarbij de Amsterdammers letterlijk in de laatste seconde verloren. ,,Ik kan er nog steeds niets officieel over zeggen. Het is allemaal gokken en we hebben deze week geleerd dat we niet te vroeg moeten juichen…”, zegt Lammers tegen NH Nieuws.

Rookgordijn

De afgelopen weken is er weer een rookgordijn opgetrokken. Dat komt door de uitspraken van Chase Carey van Liberty Media. Carey heeft verklaard dat ook het komende seizoen de kalender uit 21 races zal bestaan. Liberty Media is eigenaar van de Formule 1. Op bijvoorbeeld GP Update.net staat dat er twee races worden vervangen op de kalender van 2020. Eerder is al bekend dat de Formule 1 Vietnam aan gaat doen. Dat gebeurt in de straten van Hanoi. Verder laat de Amerikaan weten dat er nog een nieuw circuit erbij gaat komen. Welke dat is, heeft Carey niet duidelijk gemaakt.

Afrondingsproces

,,We zitten midden in het afrondingsproces van de racekalender voor 2020″, zegt Carey. De belangrijke mensen binnen de Formule 1 wereld kijken streng naar onder meer de kwaliteit. ,,Bij de keuze voor een race kijken we onder ander naar hoe geschikt de baan is voor goede races, of de locatie wereldwijd tot de verbeelding spreekt, of er een brede steun is van onder andere fans en het enthousiasme in de stad en het land, de historische waarde en de potentie voor de toekomst en een aantal andere factoren”, legt Carey uit voor GP Update.net.

Verstappen

Verstappen zelf die ook het één en ander meekrijgt over een mogelijke terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort heeft ook al een uitspraak gedaan. De Nederlandse hoop in bange Formule 1 dagen vergelijkt het duinencircuit met Monaco. ,, Alleen staan er daar grindbakken”, zegt Verstappen op verschillende autosportwebsites. Een aantal teambazen hebben zich ook gemeld over een mogelijke terugkeer. Meest opvallende uitspraak komt van Toro Rosso baas Franz Tost. Volgens GP Blog zegt de Oostenrijker dat de infrastructuur prima is.

Ondertekend

Terug naar de situatie in Zandvoort waar volgens de bronnen van RTL Nieuws de papieren volgende week worden ondertekend en waarmee de race er definitief zal gaan komen. Het gaat dan mogelijk om een contract voor vijf jaar. Intussen vergelijken de meeste Zandvoortse inwoners het inderdaad zoals Lammers het beschrijft met die ene halve finale wedstrijd in de Champions League tussen Ajax en de Spurs. Het is bij de meeste Zandvoorters ‘eerst zien, dan geloven’.

Bron: NH Nieuws, RTl Nieuws, Nu.nl en Gp Update.net

Foto: Chris Shotanus, Essay Produkties.

'
article
12882
Spanning loopt op rond Formule 1 Zandvoort
De spanning loopt op rond de mogelijke komst van de Formule 1 naar het Circuit
https://zandvoort.nieuws.nl/sport/12882/spanning-loopt-op-rond-mogelijke-komst-van-formule-1-naar-circuit-zandvoort/
2019-05-11T22:33:47+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/06/13173950/Persbericht-Familie-Racedagen-driven-by-Max-Verstappen-Essay1.jpg
Circuit Zandvoort, Erik Weijers, Formule 1, Jan Lammers, Jumbo Racedagen, Max Verstappen
Sport