Groen licht voor Red Bull Megaloop komend weekend in Zandvoort

Foto: Red Bull Megaloop Challenge Foto 1 Jaap Koper

Opnieuw komt de Red Bull Megaloop Challenge weer naar Zandvoort. Wat afgelopen maand de autosportliefhebbers hebben meegemaakt over de aankondiging van de Formule 1 op het Circuit Zandvoort, gaat nu op voor de watersportliefhebbers. Er is onstuimig weer op komst.

Weervoorspellingen

Als dergelijk weervoorspellingen worden gemaakt, gaat het hart van veel kite surfers en kiteboarders sneller kloppen. De verschillende weerdiensten verwachten voor komende zaterdag een stevig wind dat nodig is om het kiteboard-evenement Red Bull Megaloop te laten doorgaan op de Noordzee bij Zandvoort. Met windkracht 8 is het volgens de organisatie een prima idee de surfers het water op te sturen.

Uitdaging

16 kiteboarders gaan de uitdaging aan om hun grootste megaloop te tonen in de meest extreme Nederlandse weersomstandigheden. Om die kunsten te vertonen moet de windsnelheid 30 knopen of meer zijn. De deelnemers zijn net als in 2017 te zien bij The Spot Zandvoort. Zij organiseren even eens het evenement. Een evenement als deze, moet in korte tijd worden georganiseerd en opnieuw is The Spot daar in geslaagd.

Twee jaar terug

Twee jaar terug is de Red Bull Megaloop ook al in Zandvoort geweest. Die editie stamt van september 2017. De toeschouwers weten van die dag dat het zand behoorlijk diep in de kleding is doorgedrongen. Een schouwspel heeft het zeker opgeleverd.

'
article
13334
Red Bull Megaloop komend weekend in Zandvoort
Opnieuw komt de Red Bull Megaloop Challenge weer naar Zandvoort. Wat afgelopen maand de autosportliefhebbers
https://zandvoort.nieuws.nl/sport/13334/groen-licht-voor-red-bull-megaloop-komend-weekend-in-zandvoort/
2019-06-06T16:17:18+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2017/09/13115223/Red-Bull-Megaloop-Challenge-Foto-1-Jaap-Koper.jpg
Red Bull Megaloop Challenge
Sport