Harde wind zorgt tevredenheid bij kitesurfers aan Red Bull Megaloop Challenge

Foto: Red Bull Megaloop Challenge Foto 1 Jaap Koper

Als er een harde wind staat, komen kitesurfers tot leven. Afgelopen zaterdag staat een harde wind te blazen in Zandvoort en zeker op het strand. Een evenement als de Red Bull Megaloop Challenge moet dan ook binnen de kortste keren worden georganiseerd.

(Tekst: Jaap Koper)

Ervaring

Daar hebben ze bij The Spot wel ervaring mee, want de laatste georganiseerde megaloop wedstrijd dateert alweer van september 2017. Bezoekers aan het evenement hebben later op de dag het zand uit hun kleding moeten kloppen. Iets wat afgelopen zaterdag niet veel anders is vergaan.

Geschenk uit de hemel

Het is dan ook een geschenk uit de hemel voor de kitesurfers dat er een harde wind staat, terwijl de echte zomer nog moet beginnen. Wie de weerkaarten en -berichten van de afgelopen week heeft gevold, weet ook dat er een kans in zit. Iets wat ook realiteit blijkt te zijn als de ervaren kitesurfers de zee op gaan, om hun kunsten te vertonen. De golven zijn er ook naar, want ze reiken tot bijna vier meter hoog.

Media aandacht

Een Red Bull Megaloop Challenge trekt de nodige media aandacht. Ook NH Nieuws is op pad gegaan om een een reportage te maken en laten op hun eigen website een impressie achter met bewegende beelden. ,,Het is één grote bruine, kolkende massa”, vertelt een kitesurfer aan het regionale mediaplatform op het strand. ,,Veel klotsende golven van soms wel twee, drie, achterin misschien wel vier meter hoog. En dat maakt wel indruk”, klinkt het uit de mond van de tevreden watersporter.

Zuchtje wind

Voor een zuchtje wind doen de deelnemers het niet aan de Red Bull Megaloop Challenge, want aan de kust staan zware windstoten tot wel 90 kilometer per uur. Die ‘stevige bries’ is noodzakelijk om sprongen van wel vijftien meter hoog te maken. Je moet als deelnemer aan dit evenement er wel wat voor over hebben.

Op de golven

,,Je probeert je dingetjes te doen op de golven, maar het is ook wel behelpen”, vertelt een kitesurfer aan NH Nieuws die niet meedoet aan de megalooop. ,,Er zijn er niet veel die het vandaag wagen. Wij dachten we gaan het gewoon doen, én we hebben het gered”, zegt hij voldaan tegen het regionaal mediaplatform.

Winnaar

De challenge heeft uiteraard ook een winnaar opgeleverd. Met slechts 0.30 punten verschil is de Zuid-Afrikaan Ross-Dillon Player zijn landgenoot Oswald Smith voorgebleven.Nederlander Lasse Walker heeft achter het tweetal uit Zuid-Afrika beslag gelegd op de derde plek.

Bron: NH Nieuws

'
article
13352
Harde wind zorgt tevredenheid bij kitesurfers
Als er een harde wind staat, komen kitesurfers tot leven. Afgelopen zaterdag staat een harde
https://zandvoort.nieuws.nl/sport/13352/harde-wind-zorgt-voor-tevredenheid-bij-kitesurfers-aan-deelname-red-bull-megaloop-challenge/
2019-06-08T19:40:12+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2017/09/13115223/Red-Bull-Megaloop-Challenge-Foto-1-Jaap-Koper.jpg
kitesurfers, Red Bull Megaloop Challenge
Sport