Badminton Festival op Burgemeester van Fenemaplein in Zandvoort

Foto: Pixhere

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 vindt op het Burgemeester Van Fenemaplein in Zandvoort het Badminton Festival powered by Decathlon plaats. Dit is het zevende festival van een toer door Nederland waarbij 12 steden worden bezocht. Tijdens dit Badminton Festival kan kennis worden gemaakt met de te gekke nieuwe outdoor variant Airbadminton, zijn er clinics, een toernooi en een demonstratie.

Outdoor Badminton

De World Badminton Federation (BWF) heeft een nieuwe spelvorm voor buiten ontwikkeld. Ze noemen deze outdoor variant AirBadminton. Nederland is het eerste land waar deze spelvorm geïntroduceerd wordt. Met een aangepast veld, een speciale outdoor shuttle en een iets andere spelvorm belooft het ontzettend gaaf te worden! Er kan worden gespeeld in parken, op pleinen en op het strand. Je speelt gewoon met je normale racket. Er zijn tevens leenrackets aanwezig.

Clinics

Op zaterdag 6 juli zijn er sportieve clinics om 11 uur, 13 uur en 14 uur waar gratis aan kan worden meegedaan om zo te ontdekken wat AirBadminton nu precies is.

Toernooi

Op zondag 7 juli is het eerste Outdoor AirBadminton toernooi (12-15 uur) in Zandvoort. Deelname is mogelijk voor €5,- in twee categorieën: 8 t/m 14 jaar en een open toernooi voor alle leeftijden. Iedereen mag mee doen. Beide categorieën worden gespeeld in dubbels.

Meer activiteiten

Er kan niet alleen worden gesport tijdens het Badminton Festival in Zandvoort. Er kan ook gekeken worden naar een demonstratie op 6 juli om12:00 uur door Wessel van der Aar en Ties van der Lecq van de Nationale jeugdselectie. Daarnaast kan iedereen zich lekker ontspannen in de chill zone, gezellig eten op de foodstrip of je uitleven in het funpark. Op beide dagen zal het terrein gratis toegankelijk zijn van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Cookieinstellingen