Sportformateur spil in Sportakkoord Zandvoort

Een sportformateur zal de spil zijn om uitvoering te geven in het Sportakkoord Zandvoort, waarbij het voor iedere inwoner van Zandvoort mogelijk moet zijn dat sport een bijdrage levert in sportplezier, gezondheid en zelfontplooiing. Dat gebeurt onder meer met het ondertekenen van een intentieverklaring die op vrijdag 8 november door onder meer de gemeente Zandvoort zal worden ondertekend.Collegebesluit

Afgelopen week heeft het gemeentebestuur van Zandvoort een collegebesluit genomen over het uitvoeren van het Sportakkoord Zandvoort. Voor de uitvoering van het Zandvoortse akkoord op sportgebied krijgt de gemeente tienduizend euro die het kan inzetten voor bepaalde sportprojecten.

Maatschappij sportief te ondersteunen

Sport heeft niet alleen een sportief doel maar kan volgens de gemeente ook worden ingezet om de maatschappij sportief te ondersteunen. Zandvoort kan een plek zijn waar sport de verbinding legt met toerisme. Om ‘meer met sport’ te kunnen doen moet de basis van ‘sport als doel’ volgens de gemeente op orde zijn.

Gezonde scholen

Een van de projecten die de gemeente wil gaan uitvoeren, is het project ‘Gezonde scholen’. In Zandvoort zijn zes basisscholen en het VO-college Wim Gertenbach voor LWOO, MAVO en onderbouw HAVO. De scholen in Zandvoort werken daarbij samen met het Team Sportservice Heemstede-Zandvoort op het gebied van sport.

Laag inkomen

Een ander project is om sport toegankelijk te maken voor mensen met een laag inkomen. Volgens de gemeente is het voor gezinnen die moeten rondkomen van een minimum inkomen heeft het lidmaatschap van een sportvereniging meestal geen hoge prioriteit.

Jeugdsportfonds

Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen een beroep doen op het landelijk Jeugdsportfonds voor een financiële bijdrage in de kosten van sportlidmaatschap en –materialen. Voor volwassenen van 19 jaar en ouder ontbreekt een dergelijke voorziening, terwijl het juist in die levensfase de sportbeoefening afneemt.

ZandvoortPas

Volgens de schattingen die de gemeente heeft gemaakt, zijn ongeveer 1100 volwassenen met een kleine beurs die beschikken over de Zandvoortpas. Het voornemen is om een kortingsregeling in te stellen waarbij deze mensen kunnen deelnemen aan twee gratis kennismakingslessen bij sportaanbieders in Zandvoort. Als deze groep mensen vervolgens een jaarlidmaatschap aan gaan, kan een korting van 100 euro op de contributie worden verleend.

 

Cookieinstellingen