Vernieuwde 5 kilometer bij de Zandvoort Circuit Run

Foto: Jaap Koper

De organisatoren van de Runners World Zandvoort Circuit Run hebben het parcours voor de 5 kilometer loop vernieuwd. Vlak voor de finish lopen de deelnemers aan deze loop een extra ronde over het rennerskwartier achter de pitsstraat, waar toeschouwers de deelnemers staan aan te moedigen. De populaire Circuit Run beleeft op 26 maart zijn 10e uitgave.

Samengevoegd

De organisatoren hebben zowel de Ladies Circuit Run als de Men’s Circuit Run voor de 5 kilometer samengevoegd tot één gezamenlijk onderdeel. Organisator Le Champion heeft voor deze nieuwe opzet gekomen, om zo iedereen de kans te geven om samen door de scherpe bochten van het circuit te lopen.

Start

De start van de vernieuwde 5 km is vanuit de pitstraat op het Circuit Park Zandvoort. Elke deelnemer begint met een gezamenlijke warming-up onder leiding van instructeurs van sportschool Kenamju Zandvoort.

Parcours

Het parcours van de 5 kilometer run gaat over het circuit in de duinen. Deelnemers gaan minder hard als Max Verstappen die in mei tijdens de Jumbo Racedagen een stuk sneller gaat. Ook autocoureur Sebastiaan Bleekemolen is één van de deelnemers geweest aan de Circuit Run en beleeft de loop totaal anders, wanneer hij in een Renault Clio of Porsche zit.

Halve marathon

Ook nieuw, maar wel eenmalig heeft Le Champion de halve marathon toegevoegd aan het evenement. De toevoeging heeft te maken met de 10e verjaardag van de Zandvoort Circuit Run. Deelnemers moeten hier een afstand van 21,1 km afleggen. Met deze halve marathon heeft Runners World het hardloopaanbod in Zandvoort compleet gemaakt. Naast de halve marathon staat ook de traditionele afstand van 12 kilometer op het programma.

Inschrijvingen

Le Champion meldt verder op hun website dat nu al 1500 deelnemers zich hebben aangemeld voor de 5 kilometer loop. In totaal zullen naar verwachting 15.000 hardlopers deelnemen aan de Runner’s World Zandvoort Circuit Run, waarbij deelnemers zich ook kunnen inschrijven voor de 12 kilometer wedstrijd, maar ook voor de Kids Circuit Run over 0,9 en 2,5 kilometer. Inschrijven voor alle onderdelen is tot en met 13 maart mogelijk via de website van Le Champion.

Bron: Le Champion

 

Reacties