Vernieuwende app voor golfsurfers

Foto: PR Bocaxica Nienke Duinmeijer

Het Goudse bedrijf Bocaxica heeft een vernieuwende app ontwikkelt waarmee golfsurfers hun prestaties kunnen meten en bijhouden. De app Dawn Patrol meet onder andere surfsnelheden en de lengte van gesurfte golven. Voor golfsurfers in Zandvoort misschien wel een prima middel om bijvoorbeeld prestaties te meten.

Meetinstrument

De app is een meet instrument. Volgens Bocaxica telt Dawn Patrol het aantal golven dat een surfer aflegt tijdens een sessie. Daarnaast meet het de afstand die de surfer aflegt op de golven en het aantal seconden dat een surfer op een golf doorbrengt. Ook geeft het programmaatje aan hoeveel tijd de surfer in het water ligt en meet het continu de hartslag.

Bijhouden

Zo kan de gebruiker via Dawn Patrol persoonlijke records makkelijker bijhouden. De surfer kan de sessies achteraf nog eens herbeleven en delen. Verder heeft het programmaatje een satellietkaartje waarop surfers hun golven kunnen bekijken.

Logboekje

Golfsurfer en Nederlands kampioene surfen Nienke Duinmeijer heeft Dawn Patrol gebruikt. ,,Uiteindelijk heb je na alle sessies een soort logboekje waarbij je al je golven en spots terug kan zien. Erg leuk!”, zegt Duinmeijer na het gebruik van de app. Het programmaatje is met één keer klikken te activeren en meet vervolgens alles van de surfsessie.

Uitkomst

Duinmeijer denkt dat golfsurfers Dawn Patrol vooral gebruiken om efficiënter te willen surfen. ,,Ik denk zeker dat voor wedstrijdsurfers, of surfers die meer golven willen pakken binnen een sessie, deze app een uitkomst is. Wedstrijdsurfers kunnen heel gemakkelijk tijdens een heat golven tellen en zien wat hun langste golf is geweest. Mensen die meer golven willen surfen binnen een sessie, kunnen achteraf hun sessie analyseren en zien vanaf welk punt de langste golven breken die ze hebben gepakt”, zegt ze na het gebruik van de app.

Voor surfers door surfers

Het bedrijf Bocaxica is een Nederlands bedrijf dat apps ontwikkeld onder leiding van Anton Bremer. Bremer zelf is ook een fanatiek surfer. Dawn Patrol heeft Bremer ontwikkeld met hulp van Duinmeijer. Daarbij heeft het bedrijf vooral gekeken hoe de mogelijkheden met de GPS functionaliteit op de Apple Watch kunnen matchen met de wensen van een surfer.

Bron: Bocaxica

Reacties