Oud Formule 1 rijder Giedo van der Garde in actie bij DTM weekend in Zandvoort

Foto: Wikipedia Sarah Kudling cc by sa 3.0

Oud Formule 1 rijder Giedo van der Garde komt in actie tijdens het DTM weekend in Zandvoort van 18 tot en met 20 augustus. Van der Garde zal te zien zijn in een gastoptreden bij de Audi Sport TT Cup. Verschillende autosportmedia hebben dit gemeld, maar ook de officiële website van Audi Nederland maakt melding van het meerijden van de oud Formule 1 coureur.

Testdag

Om zich voor te bereiden voor de Audi TT Cup tijdens het DTM weekend in Zandvoort heeft Giedo van der Garde een testdag afgewerkt in het Zuid-Duitse Neuburg. Die test is succesvol verlopen, waarbij hij voor het eerst ook heeft kennisgemaakt met de cup auto waarmee Van der Garde gaat rijden in het bijprogramma van de DTM.

Prins Bernhard

Website Autosport.nl meldt ook dat eigenaar van het Circuit Zandvoort Bernhard van Oranje in dezelfde Audi TT Cup in actie gaat komen. Met dit gastoptreden geeft de prins een vervolg aan zijn optreden in de merkencup op Zandvoort tijdens het DTM-weekeinde van vorig jaar. Naast de deelname van Van der Garde en Van Oranje komt ook nog Milan Dontje in actie. Alleen is Dontje wel het hele seizoen in deze klasse actief.

Gewenning

Voor Giedo van der Garde is het wel een kwestie van gewenning geweest. ,,Het is voor mij de eerste keer dat ik in een voorwielaangedreven raceauto in actie kom. Bovendien ben ik vooral downforceauto’s gewend, dus dat vergde tijdens de test wel wat gewenning en een aangepaste rijstijl. Maar de tijden gingen al snel de goede kant op,” vertelt Van der Garde na afloop van de testdag. Volgens Van der Garde is de Audi TT Cup een erg leuke raceauto om te rijden. ,,Je kunt er mooi mee spelen, terwijl het in snelle bochten tegelijkertijd best lastig is om de limiet te vinden”, zegt de voormalige Formule 1 rijder.

Kansen

Van der Garde is realistisch over zijn kansen tijdens zijn gastoptreden. ,,Ik kan mijn kansen moeilijk inschatten, want het is een startveld van ervaren toerwagencoureurs. Ik laat het maar gewoon op me afkomen. Een podium zou mooi zijn, alles daarboven beschouw ik als een bonus!” zegt Van der Garde.

Bron: Audi Nederland en Autosport.nl

Cookieinstellingen