Circuit Zandvoort opnieuw in gesprek met Liberty Media

Foto: Wikipedia Sarah Kudling cc by sa 3.0

Zowel Sportnieuws.nl als Motorsport.com melden dat het Circuit Zandvoort opnieuw wil gaan praten met Liberty Media. De gesprekken hebben als doel om een Formule 1 race naar Zandvoort te halen.

Factoren

Of dat lukt, hangt af van een een aantal factoren. Zo is onder meer de gemeente Zandvoort bezig met een haalbaarheidsonderzoek om een Formule 1 race te organiseren. In het haalbaarheidsonderzoek gaat het ook om een analyse welke gevolgen het heeft voor de badplaats als een groot evenement als de Grand Prix van Nederland plaats gaat vinden. De verwachting is dat het haalbaarheidsonderzoek dit najaar gereed is.

Vooruitlopend

Vooruitlopend op dit verhaal is de huidige circuit eigenaar Bernhard van Oranje bezig om belangrijke partners aan het Circuit Zandvoort te binden. Volgens de beide websites heeft de prins al overeenkomsten gesloten met Red Bull en Heineken. Red Bull is de huidige sponsor en eigenaar van het Formule 1 team waar Max verstappen voor uit komt en Heineken is sponsor bij enkele Grote Prijzen in het wereldkampioenschap. Daarnaast is het biermerk ook sponsor van het Circuit Zandvoort.

Algemene zin

,,Ik denk dat de studie in algemene zin goed is omdat het laat zien wat de impact is van evenementen voor het circuit en de omgeving. Natuurlijk hopen we daarna met de regering of provincie in gesprek te kunnen gaan”, zegt Van Oranje in een exclusief gesprek met Motorsport.com. Volgens de prins weet het Circuit Zandvoort dat bijvoorbeeld bij de A1GP in 2006 alleen al aan 24 miljoen euro omzet in de omgeving is gegenereerd. Verder laat Van Oranje weten dat het circuit bij Spa-Francorchamps 9 miljoen extra BTW en toeristenbelasting oplevert. Dat is volgens Van Oranje met de Formule 1 meegerekend.

Verbeteringen

Inmiddels heeft het Zandvoortse circuit een aantal veranderingen laten uitvoeren. Zo is eerder dit jaar een nieuwe asfaltlaag aangebracht op het circuit. Die verbeteringen heeft Van Oranje laten zien aan Formule 1-racedirecteur Charlie Whiting. De Brit heeft tijdens DTM-weekend een bezoek gebracht aan het Circuit Zandvoort. ,,Charlie was superenthousiast over hoe het er nu uitzag. Aan alle kanten zijn we bezig om te netwerken en te kijken wat mogelijk en haalbaar is”, legt Van Oranje uit tegenover Motorsport.com.

Vervolgafspraak

Volgens Van Oranje heeft hij tijdens een gesprek met Ross Brawn gesproken voor een vervolgafspraak. Brawn is inmiddels ook in dienst van de wereldautosportbond FIA, om bijvoorbeeld te kijken naar verbeteringen in de competitie. ,,Daarnaast is er het Max Verstappen-management dat dolgraag wil dat er een thuiswedstrijd komt, samen met Red Bull. Heineken natuurlijk ook, dus aan alle kanten hebben we het netwerk en dan moet je proberen om op het juiste moment aan tafel te komen. En dat zal wel zo’n beetje aan het einde van het seizoen zijn”, laat de prins tegenover de autosportwebsite weten.

Bron: Sportnieuws.nl en Motorsport.com

Cookieinstellingen