Sportverenigingen doen mee aan Nationale Sportweek

Foto: Jaap Koper

Zowel sportverenigingen uit Zandvoort als Heemstede doen mee aan de Nationale Sportweek die wordt georganiseerd door de sportkoepel NOC*NSF. De sportweek zal gaan plaatsvinden in de week van 9 tot 17 september.

Doel

De Nationale Sportweek heeft als doel sporten en bewegen te promoten. Zo willen de organisatoren laten zien hoe gezond en vooral hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. Juist in de week van de sportweek begint het nieuwe sportseizoen. Voor veel sportverenigingen en -clubs is dat het moment waarop zij hun deuren opnieuw open zetten.

Onopgemerkt

Voor bijvoorbeeld Sportservice Heemstede-Zandvoort is dat aanleiding om het begin van het sportseizoen niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Tijdens de Nationale Sportweek verzorgen sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties sportclinics, -toernooien en -demonstraties. Sportservice Heemstede-Zandvoort heeft aan de Heemsteedse en Zandvoortse verenigingen gevraagd of ook zij hun vereniging open stellen voor publiek. ,,Daarom vieren we tijdens de Sportweek in september in heel Nederland de start van het nieuwe sportseizoen”, zegt Hubert Habers van de sportservice.

Kennismakingsrooster 

Monique Biesot van Healthclub Zandvoort heeft een speciaal kennismakingsrooster gemaakt voor tijdens de sportweek. ,,Wie bekend is met fitness kan een gratis proefles komen doen, wanneer er geen ervaring is kan dat ook, maar dan zorgen wij dat er een trainer klaar staat om te helpen. Aanmelden op [email protected] is wel een vereiste omdat we een maximaal aantal deelnemers stellen voor de lessen”, zegt Biesot.

Animo

Ook in Heemstede is er animo voor de openstelling. Zo doet tafeltennisvereniging HBC uit Heemstede ook mee. ,,Wij doen tijdens de Nationale Sportweek als vereniging geen ‘speciale’ dingen naast onze reguliere trainingen, maar natuurlijk is men van harte welkom om vrijblijvend gratis een training bij te wonen!”, zegt Jeroen Kuijt van de tafeltennisvereniging uit Heemstede.

Afsluiting

De afsluiting van de sportweek in Zandvoort gebeurd bij First Wave Surfschool in Zandvoort. ,,Op 17 september gaan we Nachtsurfen. Het is geschikt voor de jeugd vanaf 12 jaar die al kan surfen. Je leest er meer over op onze Facebookpagina”, vertelt Erik Rijsenbrij van de Zandvoortse surfschool. Daarnaast is er ook meer informatie te vinden op de websites van de verschillende sportverenigingen of kunnen geïnteresseerden meedoen via de JeugdSportPas van de Sportservice Heemstede-Zandvoort.

Cookieinstellingen