Jeugd- en OuderSportPas begint met hockey, ballet en midgetgolf

Foto: Jaap Koper

De Jeugd- en OuderSportPas begint het nieuwe seizoen met hockey, ballet en midgetgolf. Ook dit nieuwe schooljaar biedt Sportservice Heemstede-Zandvoort samen met de scholen en sportverenigingen de pas weer aan.

Aanmeldingen

Sportservice Heemstede-Zandvoort is tevreden met de aanmeldingen die ze hebben gekregen. Het sportaanbod voor de Jeugd- en OuderSportPas is divers voor kinderen en hun ouders in het basisonderwijs. In Blok 1 staat bijvoorbeeld hockey, ballet, scouting en midgetgolf op het programma.

Hockey

Zo maakt Sportservice Heemstede-Zandvoort uit de aanmeldingen op, dat hockey erg trek in is bij veel jongens en meisjes. Heel verbazend vindt Hubert Habers van de dienst dat niet, omdat vooral met de winst in het EK zin hebben gekregen om zelf ook aan hockey te doen.

Onderzoek

,,Uit onderzoek blijkt overigens dat het een misvatting is dat zulke mooie sportsuccessen gelijk ledenwinst opleveren voor de verenigingen. De verenigingen moeten zelf ook in actie komen om mee te liften op het succes van de topsporters. Voor de hockeyvereniging komt het EK op een prachtig moment”, zegt Habers.

Traditiegetrouw

Volgens Habers doet de hockeyvereniging traditiegetrouw mee met het eerst blok van de Jeugd- en OuderSportPas. Habers denkt dat er enthousiasme genoeg is vanwege het hockeysucces. Iedereen kan volgens hem gelijk instromen.

Midgetgolf

Naast hockey, staan ook ballet en midgetgolf op het programma. ,,Van ballet hebben we diverse varianten voor alle leeftijden. On-Air is hier heel enthousiast mee bezig. Scouting is voor je jongere kinderen ontzettend leuk om eens mee kennis te maken. Het midgetgolf organiseren we samen met Woonzorgcentrum A.G. Bodaan van Amie Ouderenzorg. Het bezoek van de Zandvoortse jeugd op hun terrein is een mooie afleiding voor de bewoners”, zegt Habers over het programma.

Nieuwe leden voor verenigingen

De Jeugd- en OuderSportPas biedt de verenigingen de kans om nieuwe leden aan zich te binden. De activiteiten vinden plaats bij de vereniging en vrijwilligers van de vereniging leiden de activiteiten in goede banen. De kennismakingsreeks bestaat over het algemeen uit vier lessen maar hier kan van worden afgeweken. De verengingen hebben deze keuze uit vier verschillende blokken waarin zij hun kennismakingslessen kunnen aanbieden. Sportservice is de schakel tussen de scholen en de verenigingen.

Aanmelden

Inschrijven kan via de website van Sportservice Heemstede-Zandvoort. Dat kan door te klikken op de banner JSP.

Bron: Sportservice Heemstede-Zandvoort.

Cookieinstellingen