Red Bull Megaloop Challenge in Zandvoort biedt schouwspel op zee

Foto: Red Bull Megaloop Challenge Foto 1 Jaap Koper

De Red Bull Megaloop Challenge biedt een waar schouwspel op het strand en op zee bij The Spot in Zandvoort. Terwijl de eerste storm van het najaar over de kust van Nederland jaagt, zijn kiteboarders naar het Zandvoortse strand gekomen om daar mee te doen aan één van de meest uitdagende challenges die er bestaat op het gebied van watersport

Sneller slaan

Als de storm opsteekt, gaat het hart bij de meeste kiteboarders sneller slaan. In korte tijd is de Red Bull Megaloop Challenge georganiseerd. Dat gebeurt op basis van de weersverwachtingen en op maandag zien de organisatoren van de challenge al dat het woensdag moet gebeuren. Vanaf 10 uur vanochtend is gestart met de megaloop.

Uitdaging op het Zandvoortse zeewater

Specifieke stormeisen

,,Het is het enige evenement ter wereld met deze specifieke stormeisen”, vertelt de Nederlandse deelnemer Tieme Rietveld. Hij heeft net zijn bijdrage in de challenge er op zitten. Wat hem aantrekt is de hoogte en het extreme karakter van de Red Bull Megaloop Challenge.

Tevreden

Ook wethouder Gerard Kuipers van onder meer toerisme en economie is tevreden. ,,Dit is een klasse evenement”, zegt hij met enthousiasme. Volgens Kuipers is dit evenement de Formule 1 wedstrijd onder de kiteboarders. ,,Vanaf maandag is er gebeld met verschillende buitenlandse deelnemers en die zijn in korte tijd hier ingevlogen”, vertelt de wethouder.

Tijdelijke burgemeester

Ook de tijdelijke burgemeester Joan de Zwart-Bloch is bij de challenge. ,, Het is een super evenement”, zegt de burgmeester. In korte tijd heeft De Zwart-Bloch ervaren hoe dynamisch de badplaats al is. ,,Het is goed Holland weer”, zegt De Zwart-Bloch.

Korte tijd

Ook in de korte tijd waarop de megaloop is georganiseerd verdient veel lof. Bij The Spot zijn zowel de medewerkers van het paviljoen als de organisatoren van de challenge druk bezig. Aan media aandacht geen gebrek, want er mensen hebben ook via een livestream het evenement op het Zandvoortse strand kunnen volgen. Hoe het er aan toe kan gaan is te vinden tijdens de Red Bull Megaloop Challenge van 2015.

Cookieinstellingen