Formula One Management krijgt bezoek van Prins Bernhard

Afgelopen vrijdag heeft het Formula One Management, het FOM, een bezoek gekregen van Prins Bernhard. Via Facebook laat de circuiteigenaar van Circuit Zandvoort dit weten. De FOM biedt financiële stimulering voor teams of circuits uit landen waar Formule 1 nog geen populaire sport is.

Beweging

Dat er een flinke beweging aan de gang is bij het Circuit Zandvoort blijkt wel uit de werkzaamheden die het bedrijf laat uitvoeren in het rennerskwartier na de tunnel van de toegangsweg. Een flink deel wordt voorzien van een nieuwe asfaltlaag en het terrein wordt geëgaliseerd.

Nodig

Dat dit nodig is, blijkt wel uit de kalender die het Circuit Zandvoort heeft gepresenteerd voor 2018. Eerder is al bekendgemaakt dat het WK toerwagens te zien zal zijn op het Zandvoortse duinencircuit. In deze klasse is de laatste jaren Tom Coronel te zien geweest. De WK toerwagens zijn te zien tijdens de Jumbo Racedagen waarin ook Max Verstappen het circuit bezoekt.

Sportheld

Algemeen directeur Frits van Eerd van Jumbo is ontzettend trots dat er weer een fantastisch evenement komt met de sportheld Verstappen. ,,We gaan er dit jaar een nóg groter feest van maken dan de afgelopen edities”, zegt Van Eerd daarover. Volgens Van Eerd komt hier binnenkort meer informatie over.

Niet het enige

Het is niet het enige waar meer informatie over komt. Ook over de presentatie van het Racing Team Nederland waarbij Van Eerd is betrokken, komt in de komende maanden meer naar buiten. Van Eerd gaat samen met Zandvoort Jan Lammers en voormalig Formule 1 coureur ook meedoen in de 24 uur van Le Mans.

Robin Frijns

Naast dit weekend is er van 13 tot en met 15 juli ook de DTM te zien waarin Nederlander Robin Frijns te zien zal zijn. Vandaag heeft dagblad De Telegraaf gemeld, dat de Limburger in een Audi gaat rijden. Frijns volgt daarmee Mathias Ekström op die de DTM op Zandvoort een aantal malen heeft weten te winnen.

Belangrijk

Dat het bezoek van de prins aan het FOM op een belangrijk komt, blijkt ook uit het nieuws wat het TT Circuit in Assen naar buiten heeft gebracht. Afgelopen week heeft het Drentse circuit een positieve beoordeling gekregen van FIA-racedirecteur Charlie Whiting. De FIA is de organisator van het Formule 1 kampioenschap.

Concurrentie

Voor Ziggo Sport analist Robert Doornbos is de concurrentie tussen het Circuit Zandvoort en het TT Circuit van Assen een leuke competitie. De voormalige Formule 1 coureur uit Rotterdam en tegenwoordig woonachtig in Monaco zegt op de website van de NOS, dat het mooi is om te zien dat die droom leeft in Nederland. ,,En dat allemaal dankzij de successen van Max Verstappen natuurlijk”, zegt Doornbos in het NPO Radio 1 radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken.

Bron: NH Nieuws en NOS.

Cookieinstellingen