Vernieuwd parcours voor Runner’s World Zandvoort Circuit Run

De organisatoren van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run hebben wederom het parcours deels vernieuwd. De editie van de komende loop op het Zandvoortse circuit vindt plaats op zondag 25 maart.

Wijziging in de route

De wijziging in de route is door organisator Le Champion op twee onderdelen gewijzigd. Zowel op de halve marathon en de vijf kilometer loop zullen de wijzigingen merkbaar zijn voor de deelnemers. Met de wijzigingen in de route willen de organisatoren een nog aantrekkelijker parcours bieden voor de hardlopers en hardloopsters.

Uitstapje

Voor de deelnemers aan de vijf kilometer loop zit de wijziging in een uitstapje naast het circuit. Na het startschot en de eerste scherpe bochten lopen de deelnemers naast de baan in het duin, waarbij de lopers een uitzicht hebben over het duingebied en de zee. Niet veel verder gaat het parcours weer terug het asfalt op, om uiteindelijk voor de eretribune te finishen.

Meer kilometers over duin en strand

Voor de deelnemers aan de halve marathon is geldt dat er meer kilometers worden gemaakt over het duin en strand. Daar tegenover staat wel dat zij een korter rondje lopen op het circuit. De start van alle onderdelen is nog steeds vanuit de pitsstraat op het Circuit Zandvoort.

Centrum

Zowel de deelnemers aan de halve marathon als de deelnemers aan de loop van twaalf kilometer gaan door het Zandvoortse centrum. Naast deze twee afstanden zijn er nog drie afstanden voor volwassenen waar iedere loper van elk niveau aan kan meedoen.

Kinderen

Ook kinderen kunnen weer meedoen aan de Kids Circuit Run van 0,9 of 2,5 km. Nieuw dit jaar op het programma zijn de Circuit Run Specials waar mensen met een beperking aan mee kunnen doen. Voor hen is er de 900 meter en 4 km.

Wheelers

Wheelers en kinderen met een racerunner kunnen meedoen aan deze specials. Le Champion verwacht dat in totaal 14.000 deelnemers aan de start zullen verschijnen. Inschrijven voor alle afstanden is nog mogelijk t/m 12 maart op www.zandvoortcircuitrun.nl.

 

Bron: Le Champion

Cookieinstellingen