Jan Lammers en Giedo van der Garde winnen laatste winterrace

Foto: Chris Schotanus/Essay produkties

De laatste winterrace van het afgelopen seizoen op het Circuit Zandvoort is gewonnen door het duo Jan Lammers en Giedo van der Garde. Beide heren hebben gereden in de Ligier LMP3 waarmee zij samen en ook Frits van Eerd mee gaan doen aan de 24 uur van Le Mans.

Afzien

Voor de verdwaalde toeschouwer op het Circuit Zandvoort is het even afzien op de zaterdagmiddag, maar dan heeft die wel het nodige kunnen zien. Het duo Dennis de Borst en Pim van Riet hebben voor de tweede maal op rij de kampioenstitel binnengehaald.

Koud en droog

Zoals eerder vermeld zijn de condities koud maar droog. Het team van Jan Lammers en Giedo van der Garde laten vrij snel zien dat zij een favoriet voor de dagzege zijn. Met een sterke kwalificatietijd van 1:34.996 staat de auto van het Racing Team Nederland vooraan. Het duo Bob Herber en Daan Meijer in de Mercedes SLS GT3 staan ernaast.

Problemen

De Mercedes SLS GT3 van Herber en Meijer kent problemen om aan de opwarmronde mee te doen en moeten dan vanuit de pitlane beginnen. Bij de start van de race komt de LMP3-bolide van Racing Team Nederland niet goed weg, waardoor de Porsches van de equipes Paul Harkema/Niels Langeveld en Marcel van Berlo/Kay van Berlo de leidende posities kunnen overnemen.

Koppositie

Lang kunnen de equipes niet van de voorsprong genieten want de gele Jumbo prototype racer van Lammers en Van der Garde neemt de koppositie na de openingsronde gewoon over. Dan blijkt al snel duidelijk dat de Ligier LMP3 verder de voorsprong gaat uitbouwen. De leidende positie komt nauwelijks in gevaar en na vier uur racen komt het tweetal van Racing Team Nederland als winnaar aan de meet. Marcel van Berlo en Kay van Berlo rijden ook een sterke race en volgen als tweede over de finish, terwijl het tweetal Thijs Heezen en Jos Menten in een Porsche als derde aankomen.

Presentatie

Voor Zandvoorter Jan Lammers en Giedo van der Garde een prima opsteker, omdat binnen twee weken de teampresentatie gaat plaatsvinden van het Racing Team Nederland. Het is de bedoeling dat het team op 15 maart verder uit de doeken gaat doen wat zij nog meer gaan doen voor de 24 uur van Le Mans die dan in een meer warme omgeving zal plaatsvinden.

Bron: Circuit Zandvoort

Foto: Chris Schotanus/Essay produkties

Reacties

article
7617
Lammers en Van der Garde winnaar
De laatste winterrace van het afgelopen seizoen op het Circuit Zandvoort is gewonnen door het
https://zandvoort.nieuws.nl/sport/7617/jan-lammers-en-giedo-garde-winnen-laatste-winterrace/
2018-03-04T17:39:38+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/03/04173841/Persbericht-WEK-Final-4-2018-re-Essay4.jpg
Circuit Zandvoort, Giedo van der Garde, Jan Lammers
Sport