Max Verstappen beleeft hectische dag op Circuit Zandvoort

Foto: Jaap Koper

Neerlands hoop in bange Formule 1 dagen, Max Verstappen heeft vandaag een hectische dag beleefd op het Circuit Zandvoort. Aanleiding is de presentatie van de Jumbo Racedagen op hetzelfde circuit tijdens het pinksterweekend op 20 en 21 mei

Spannend

Volgens Verstappen is dat ook al spannend, want het weekend vindt plaats tussen twee Grand Prix in. Een week voor de Jumbo Racedagen moet de Limburger rijden in Bakoe voor de Grote Prijs van Azerbeidzjan en een week na het evenement rijdt Verstappen in Monaco waar hij zelf ook woont.

Presentatie

Formule 1 commentator Olav Mol heeft de presentatie verzorgd van de Jumbo Racedagen. Zowel Jumbo baas Frits van Eerd als eigenaar Bernhard van Oranje hebben daarbij een toelichting gegeven over het programma. Bernhard is enthousiast over de komst van het WTCR wat de opvolger is van de WTCC. Dit veld strijkt na elf jaar weer neer op het Zandvoortse circuit.

Ladies GT Cup

Van Eerd kijkt uit naar de komst van de Ladies GT Cup. Voor die gelegenheid heeft de directeur van de supermarkt keten Britt Dekker geïnterviewd die samen met onder meer Carlijn Achtereekte, Ellen ten Damme en Pernilla Le Lau één van de prominenten dames in de cup zullen zijn.

Podium

Ook Verstappen zelf ontbreekt niet op het podium. Mol vraagt nog heel even naar de gebeurtenissen bij de Grote Prijs van China. Op de vraag of de Limburger nog een psycholoog heeft, antwoord hij: ,,Een psycholoog, wat is dat?”. Daarmee geeft Verstappen ook direct aan, dat het vizier alweer is gericht op de volgende wedstrijd.

Hectisch

Voor de drievoudig Grand Prix winnaar is het hectisch. Hij komt ’s morgens met het vliegtuig aan in Nederland, doet de interviews op het circuit en legt bijna een wandeletappe af die gelijk is aan een dag van de Nijmeegse Vierdaagse. Na afloop is het weer op het vliegtuig naar de volgende klus.

Superleuk

,,Het is superleuk om voor het Nederlandse publiek te mogen rijden”, zegt Verstappen tijdens zijn interview met de IJmuidense tweeling Nikki en Kim Kremer die voor het Circuit Zandvoort ook een filmpje maken. Dat leidt wel tot het zoeken naar de naam van de favoriete bocht. Wellicht dat het te maken heeft met de vele interviews die hij afgeeft.

Caravanrace

Een ander opvallende bijzonderheid is de caravanrace. Tijdens de presentatie van de Jumbo Racedagen wordt duidelijk dat Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo en oud Red Bull rijder David Coulthard ook aanwezig zijn. Voor de caravanrace zullen Ricciardo en Verstappen in de jury gaan zitten. Het idee voor deze race is gekomen na een onderling duel die de twee vorig jaar op het Oostenrijkse circuit hebben gehouden.

 

Cookieinstellingen