Veel autosportkilometers tijdens Trophy of the Dunes op Circuit Zandvoort

Foto: Chris Schotanus/Essay produkties

Afgelopen weekend is de Trophy of the Dunes afgewerkt, waarbij veel autosportkilometers zijn gemaakt op het Circuit Zandvoort. In totaal zijn er op zaterdag en zondag veertien races verreden.

Trucks

In het wedstrijdprogramma zijn er ook trucks uit het Dutch Truck Racing aan de start verschenen. De racetrucks werken in het weekend vier manches af. Wie racen met trucks zegt, zegt ook Cees Zandbergen. De eerste truckracer weet de eerste wedstrijd te winnen, nadat zijn directe opponent Heinz Werner Lenz op de zijkant van zijn racetruck in de grindbak van de Tarzanbocht tot stilstand komt. Ray Coleman eindigt als tweede, voor Clemens Hecker.

Tweede wedstrijd

In de tweede wedstrijd komt Lenz met een herstelde truck weer terug. Alleen moet Lenz vanaf de achterzijde van het veld starten. Het resultaat is een fraaie inhaalrace, waarbij Lenz zich in de top vijf weet te nestelen. Een extra inspectie in de pitstraat leidt echter tot een terugval in posities. Ook Zandbergen moet een bezoek brengen aan pitstraat, vanwege een ‘drive through penalty’. Door deze acties kan Coleman met de zege aan de haal gaan en eindigt Erwin Kleinagelvoort als tweede. Hecker pakt in de tweede manche opnieuw de derde plaats.

Derde en vierde race

Voor de derde race moeten zowel Zandbergen als Lenz achteraan vertrekken. Beide truckers stomen snel naar voren en nestelen zich al snel in de top 8 van het veld. De inhaalrace van Lenz leidt tot een derde plaats. Zandbergen grijpt, met zijn vierde plaats, net naast het podium. Voor Coleman en Kleinagelvoort is de derde race een kopie van de tweede. In de regenachtige vierde manche heeft Coleman onvoldoende het ritme te pakken, waardoor hij van het podium glijdt. Kleinagelvoort komt als winnaar over de streep, gevolgd door Zandbergen en Lenz.

Marcel Albers Trophy

Tijdens de Trophy of the Dunes zijn er ook de races om de Marcel Albers Memorial Trophy. Ter nagedachtenis aan Marcel Albers, is er wederom een startveld met Formule Ford Kent bolides. De Duitser Klaus-Dieter Häckel weet de wedstrijd op zaterdag te winnen. Daarmee poetst hij een vervelend resultaat in 2017 weg, omdat hij bij die wedstrijd naast een podiumplaats grijpt.

29.04.2018. Trophy of the dunes Circuit Zandvoort Foto: Chris Schotanus/Essay produkties

Zondag

De race op zondag is opnieuw voor Häckel. Met dat resultaat heeft hij ook de speciale trofee ter ere van Marcel Albers in ontvangst genomen van Jacques Albers, de vader van de overleden Marcel Albers. Oke Leuber en Olaf Schulte eindigen in beide wedstrijden op de tweede en derde plaats.

SWTC

De toerwagens uit de STWC (Super ToerWagen Cup) is ook neergestreken op het Circuit Zandvoort. De raceklasse laat tijdens de Trophy of the Dunes duidelijk zien dat het een sterke groei in het startveld heeft gemaakt. Tijdens het weekend staan er twee wedstrijden op het programma.

29.04.2018. Trophy of the dunes Circuit Zandvoort Foto: Chris Schotanus/Essay produkties

Race

Koen de Wit wint met de BMW M4 GT4 de eerste race. Bas van de Ven eindigt met zijn Porsche GT3 Cup als tweede, gevolgd door Henrik Hoeffner. In de tweede manche lukt het De Wit niet om zijn succes te herhalen en moet hij de winnaarsbokaal laten aan Bas van de Ven. Bas Schouten eindigt als tweede, gevolgd door Jan Visser.

Historic Monoposto

De Historic Monoposto serie heeft ook haar races afgewerkt op de Zandvoortse duinenpiste. Pat Gormley is daarbij de winnaar geweest in zijn Safir F3 bolide. Kees van der Wouden jr heeft in beide races beslag gelegd op de tweede plaats. Datzelfde geldt ook voor Antony Raine die twee keer als derde weet te eindigen.

29.04.2018. Trophy of the dunes Circuit Zandvoort Foto: Chris Schotanus/Essay produkties

Porsche Club Racing

Op het programma staan ook nog eens vier wedstrijden van de Porsche Club Racing serie. Voor Hoeffner zijn die races meer succesvoller geweest dan zijn deelname in de SWTC. Hij eindigt in de beide zaterdagraces op de hoogste trede van het podium. In de derde wedstrijd weet Aart Bosman de race te winnen en ook Jürgen Albert wint de vierde manche van het weekend.

29.04.2018. Trophy of the dunes Circuit Zandvoort Foto: Chris Schotanus/Essay produkties

Bron: Circuit Zandvoort

Foto’s: Chris Schotanus/Essay produkties

Cookieinstellingen