Circuit Zandvoort bereidt zich voor op Jumbo Racedagen en komst Max Verstappen

Foto: Jaap Koper

Het Circuit Zandvoort bereidt zich voor op de Jumbo Racedagen en de komst van Max Verstappen die komend Pinksterweekend weer naar verwachting 100.000 bezoekers kunnen gaan opleveren. De weersvooruitzichten zijn gunstig, want na de voorspelde temperatuurdaling voor donderdag, zeggen meteorologen dat tijdens het pinksterweekend de temperaturen weer in de buurt liggen van begin deze week.

Publiekstrekker

De Jumbo Racedagen is voor het Zandvoortse circuit een grote publiekstrekker waar het allemaal draait om Verstappen. De Nederlandse Formule 1 coureur zal op beide dagen verschillende demonstraties geven. Voor het Circuit Zandvoort is er het nodige te doen. Op en rond het circuit werken de medewerkers van de Zandvoortse duinenpiste om de racedagen zo goed mogelijk te laten verlopen.

Podiumplaats

Wat ook meehelpt is de eerste podiumplaats van Verstappen afgelopen zondag tijdens de Grote Prijs van Spanje in Barcelona. Autosportliefhebbers denken dat Verstappen zondag en maandag net zo hard probeert rond te rijden op het circuit van Zandvoort, zoals hij dat tijdens de race in Spanje heeft gedaan.

Rustig aan

,,Vorig jaar dachten we dat hij ook wel rustig aan zou doen, omdat hij midden in de competitie zat. Maar toen verbrak hij toch maar even het baanrecord en misschien dat hij dat dit jaar ook wel weer wilt proberen”, zegt Erik Weijers van het Circuit Zandvoort tegen NH Nieuws. OverigensĀ zal Verstappen per helikopterĀ arriveren. Hele vreemde eisen heeft de populaire coureur volgens de leiding van het Zandvoortse circuit niet. ,,Max is gewoon een hele normale Hollandse jongen, die hoeft geen blauwe M&M’s”, zegt Weijers tegen NH Nieuws.

De fans

De organisatoren van de Jumbo Racedagen adviseren de fans uit de omgeving gewoon met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Mensen die toch met de auto komen, moeten er rekening mee houden dat ze wel in een file terecht kunnen komen.

Demonstraties

Naast de demonstraties van Verstappen zijn er nog veel meer evenementen te zien op het circuit. Zo is er een Ladies GT Cup, met deelname van onder meer Ellen ten Damme en Britt Dekker en komt het wereldkampioenschap toerwagens met Tom Coronel naar het circuit.

Programma

Het hele programma van de Jumbo Racedagen is te vinden op de website van het Circuit Zandvoort. Vorig jaar heeft het supermarktconcern een impressie op beeld achtergelaten

Bron: NH Nieuws

article
8267
Circuit Zandvoort bereidt zich voor op Jumbo Racedagen
Het Circuit Zandvoort bereidt zich voor op de Jumbo Racedagen en de komst van Max
https://zandvoort.nieuws.nl/sport/8267/circuit-zandvoort-bereidt-zich-voor-op-jumbo-racedagen-en-komst-max-verstappen/
2018-05-14T19:05:18+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/04/20144025/Max-Verstappen-en-Frits-van-Eerd-Jaap-Koper.jpg
Circuit Zandvoort, Jumbo Racedagen, Max Verstappen
Sport