Valtteri Bottas ziet mogelijkheden voor Nederlandse Grand Prix op Zandvoort

Oud Masters winnaar en drievoudig Grand Prix-winnaar Valtteri Bottas ziet mogelijkheden voor een Nederlandse Grand Prix op Zandvoort. Volgens de Fin hoeft er helemaal niets te veranderen aan Circuit Zandvoort om er een Formule 1-race te kunnen houden.

Opmerkelijk

Het is een opmerkelijke uitspraak die Bottas doet op de website Motorsport.com. Volgens de nieuwswebsite heeft de Finse Formule 1 rijder een bijzondere band met de Zandvoortse duinenpiste. In 2007 maakt Bottas zijn debuut in de Noord-Europese Formule Renault 2.0. In die race eindigt hij direct op het podium terecht door als tweede over de streep te komen.

Dubbele overwinning

Een jaar later boekt hij een dubbele overwinning op Zandvoort, op weg naar de titel in de Northern European Cup. Ook wint Bottas in zowel 2009 als 2010 de Masters of Formula 3. De race geldt als opstap naar het grotere werk, want eerder hebben onder meer Jos Verstappen en David Coulthard de race op hun naam geschreven.

Terugkeren

Voor Motorsport.com steekt Bottas zijn voorliefde voor het Circuit Zandvoort bepaalt niet onder stoelen en banken. Als Zandvoort een Formule 1-race wil organiseren, zegt Bottas graag terug te keren naar het Nederlandse circuit. ,,Het is een heel fraai circuit. Je gaat er de hele tijd omhoog en omlaag, en de baan bevat mooie, lange en echt snelle bochten”, zegt de Finse Formule 1 coureur.

Niet nodig

Zo vindt Bottas het niet nodig om aanpassingen te doen voor een Formule 1-race op het Zandvoortse circuit. ,,Nee. Ik denk dat het prima baan is zo”, zegt hij verder tegen Motorsport.com. Aankomend weekend staat de Jumbo-racedagen gepland op het circuit. Max Verstappen zal samen met Daniel Ricciardo en David Coulthard zijn opwachting maken in Zandvoort.

Bron: Motorsport.com

Cookieinstellingen