HotsKnotsBegonia voetbaltoernooi komt eraan

Foto: Jaap Koper

Net als de afgelopen 25 jaar is er ook dit jaar op het terrein van de SV Zandvoort het HotsKnotsBegonia voetbaltoernooi. Op 1, 2 en 3 juni vindt het toernooi voor overige senioren teams weer plaats, wat vooral in het teken staat van gezelligheidsvoetballers, spelers die in hun gedachten al de championsleague gewonnen hebben, of teams die met heel veel plezier naar Zandvoort afreizen om lekker te feesten en af en toe tegen een bal te trappen.

Ludiek

Ludiek is het volgens de organisatoren nog steeds. De term HotsKnotsBegonia komt van de in 1999 overleden Zandvoortse voetbaltrainer Bert Jacobs die zijn actieve amateur loopbaan ooit is begonnen bij het voormalige Zandvoortmeeuwen. Het woord heeft ook de dikke Van Dale gehaald en staat voor boerenkoolvoetbal. Het is ook tegelijk een eerbetoon aan de Zandvoorter die verschillende voetbalclubs in de eredivisie heeft getraind.

Twee dagen

Het veldtoernooi bij SV Zandvoort duurt twee dagen en staat in het teken van Fair Play. Dat is volgens de organisatie derhalve belangrijker dan winnen, alhoewel er wel degelijk serieus gestreden wordt om de overwinning. Rond de sportieve prestaties staat het toernooi vol met gezellige activiteiten.

Programma

Op vrijdag 1 juni start het programma van het HotsKnotsBegonia toernooi en viert SV Zandvoort het kampioenschap van zaterdag 1, zondag 2, en de jongeren onder de 19 jaar. Daarnaast moet er volgens de organisatoren van het toernooi wel iets heel geks gebeuren als de meisjes onder de 19 jaar niet in dit rijtje thuis gaan horen.

Openingswedstrijd

Om 19.30 uur start de openingswedstrijd tussen SV Zandvoort Selectie en de All-Stars vanuit Haarlem. Deze spelen 2x in een half uur. Muzikale omlijsting is er ook. Zangeres Rowena zal hier de invulling gaan verzorgen. Daarna neemt DJ Max plaats achter de draaitafel om dit kampioensfeest en de opening van het HotsKnotsBegonia toernooi in te luiden!

Zaterdag en zondag

Op zaterdag 2 juni zijn er wedstrijden en is er een feestavond met live muziek. Op zondag 3 juni zijn er de finale wedstrijden en is er ook de prijsuitreiking.

Bron: HotsKnotsBegonia Toernooi

'

Reacties

article
8599
HotsKnotsBegonia voetbaltoernooi komt eraan
Net als de afgelopen 25 jaar is er ook dit jaar op het terrein van
https://zandvoort.nieuws.nl/sport/8599/hotsknotsbegonia-voetbaltoernooi-komt-eraan/
2018-05-30T11:46:38+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2015/11/28181356/Sportcomplex-SV-Zandvoort-Jaap-Koper.jpg
Bert Jacobs, HotsKnotsBegonia, SV Zandvoort
Sport