Shell sluit driejarige sponsorovereenkomst met Circuit Zandvoort

Foto: Wim Meijer Fotografie

Shell sluit een driejarige sponsorovereenkomst met Circuit Zandvoort. Naast baansponsoring gaat Shell het tankstation op het circuit uitbaten. Shell en Circuit Zandvoort compenseren de CO2-uitstoot van de aldaar verkochte brandstof volledig.

Prominent

De uitingen van het olie- en gasbedrijf zullen op het circuit zullen prominent duidelijk zichtbaar zijn. De merken Shell V-Power en Shell Helix verschijnen duidelijk op het terrein van het Zandvoortse racecircuit. Het tankstation gaat uitsluitend Shell V-Power verkopen. Deze brandstof is vrijwel identiek aan de brandstof die het door Shell gesponsorde Ferrari Formule 1-team gebruikt.

Machteld de Haan (Shell) en Bernhard van Oranje (Circuit Zandvoort) voor een tankstation op het paddock

Actief

Shell is al tientallen jaren actief betrokken bij de motorsport. Het bedrijf zegt dat met de kennis die het hiermee krijgt voor de ontwikkeling van producten, die later geschikt zijn voor voertuigen op de openbare weg.

Partnerschap

De sponsorovereenkomst voor het partnerschap tussen Shell en Circuit Zandvoort is officieel ondertekend door Bernhard van Oranje die mede-eigenaar is van Circuit Zandvoort. Namens Shell heeft General Manager voor de verkoop in de Benelux en Frankrijk de sponsorovereenkomst bekrachtigd.

Ondertekening sponsorovereenkomst met Bernhard van Oranje en Machteld de Haan

Trots

Bernhard van Oranje zegt bijzonder trots te zijn op deze samenwerking. ,,Shell is een bedrijf met een rijke historie die gekoppeld is aan het racen en aan Circuit Zandvoort. Maar voor de toekomst telt vooral dat Shell investeert in duurzaamheid en het bedenken van steeds zuinigere brandstoffen. Dat doet Shell mede op basis van kennis uit de autosport en in het bijzonder van de Formule 1”, zegt de mede-eigenaar van de Zandvoortse racepiste.

Niet de eerste keer

Het is niet voor het eerst dat Shell en Circuit Zandvoort samenwerken. In de jaren tachtig en negentig is Shell ook al actief geweest als sponsor. Machteld de Haan zegt blij te zijn met de hernieuwde samenwerking. ,,Met Shell V-Power en Shell Helix zorgen we ervoor dat de motoren van de voertuigen op het circuit nog betere prestaties kunnen leveren. Het CO2-compensatieprogramma past in ons streven om de CO2-voetafdruk van mobiliteit te verlagen”, zegt De Haan over het sluiten van de overeenkomst.

Samenwerking

De klanten van Shell krijgen volgens het olie- en gasbedrijf dankzij de samenwerking de mogelijkheid om via het Air Miles-programma gebruik te maken van interessante aanbiedingen voor tickets op Circuit Zandvoort. Verder kijken beide partijen naar de mogelijkheden die de vele events op het circuit te bieden hebben.

Bron; Shell en Circuit Zandvoort

'

Reacties

article
8674
Shell sluit sponsorovereenkomst met Circuit Zandvoort
Shell sluit een driejarige sponsorovereenkomst met Circuit Zandvoort. Naast baansponsoring gaat Shell het tankstation op
https://zandvoort.nieuws.nl/sport/8674/shell-sluit-driejarige-sponsorovereenkomst-circuit-zandvoort/
2018-06-06T14:34:16+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2017/11/16204950/5I5A6780-circuit-1.jpg
Bernhard van Oranje, Circuit Zandvoort, Machteld de Haan, Shell, sponsorovereenkomst
Sport