Zesde editie van Cycling Zandvoort komend weekend op Circuit Zandvoort

Komend weekend beleeft Cycling Zandvoort haar zesde editie op Circuit Zandvoort. Hiermee keert een van de meest sportieve en gezellige fietsevenementen ook dit jaar terug op Circuit Zandvoort.

Fietsplezier

Het circuit is dan in het weekend van 16 en 17 juni het domein van wielerenthousiastelingen. Het programma is te vinden via de website van Cycling Zandvoort.  Net als de voorgaande twee edities zullen de deelnemers wederom fietsen voor Fight Cancer. Verder is er in het weekend de unieke GP-Triathlon die volgens de organisatoren het sportieve weekend compleet maakt.

Estafettewedstrijd

De 24-uurs estafettewedstrijd loopt als rode draad door het evenement en vormt het sportieve hoogtepunt van het weekend, waar heldendom en drama elkaar afwisselen. 24 uur lang zo hard mogelijk rijden op een fiets over het 4,3 km lange circuit van Zandvoort.

Nacht

Rijden met daglicht is redelijk te overzien, maar in het holst van de nacht, spelen er andere zaken een rol. Uithoudingsvermogen, maar ook goed opletten, omdat de duinenpiste verandert is in een nachtelijke achtbaan. De meer ervaren deelnemers weten dat het er dan op aan komt om ondanks het tekort aan slaap, zaak is om scherp te blijven. Ook de weersomstandigheden spelen hierbij een belangrijke rol.

Zoveel mogelijk ronden

Het gaat immers bij deze wedstrijd om in 24 uur zoveel mogelijk ronden op het Zandvoortse circuit af te leggen. De teams bepalen zelf hun strategie en kunnen onbeperkt rijders wisselen. Volgens de organisatoren is de estafette echt een wedstrijd die zeer geschikt is om als bedrijfsteam aan mee te doen.

Zandvoort 17-18.06.2017. 5e editie van Cycling Zandvoort op het circuit van Zandvoort. Foto: Chris Schotanus

Startschot

Het startschot van deze indrukwekkende wedstrijd wordt op zaterdag 16 juni om 13.00 uur gegeven. Tegelijkertijd met de 24-uursrace starten ook de deelnemers die strijden tijdens een 6-uursrace. Zij zien om 19.00 het zwart-wit geblokt op de finishlijn van het circuit.

Strijd in eigen klassement

Om iedereen zoveel mogelijk gelijke kansen te geven, worden alleen sportieve fietsers (amateurs) toegelaten. Inschrijving is mogelijk als solist, als duo, in de sportklasse (max.4 deelnemers), in de toerklasse (max. 8 deelnemers), in de damesklasse of als bedrijfsteam. Voor alle categorieën is er dus een eigen klassement. Inschrijfinformatie en de voorlopige deelnemerslijst is te vinden op www.cyclingzandvoort.nl.

Goede doel

Ieder jaar koppelt Cycling Zandvoort een goed doel aan het evenement. Sinds de editie van 2016 is er een nauwe samenwerking met Fight cancer. Bij de 2018-editie wordt die succesvolle samenwerking voortgezet.

Fight cancer

Fight cancer is een jonge en eigenzinnige stichting voor jongvolwassenen die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer’ laat Fight cancer zien dat de strijd tegen kanker resultaat oplevert en inspireren zij mensen om mee te doen. Deelnemers hebben de mogelijkheid om zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen door zichzelf of het team te laten sponsoren door familie, vrienden of bedrijven.

Eerste GP Triathlon in Zandvoort

Naast Cycling Zandvoort staat het sportieve weekend op Circuit Zandvoort ook in het teken van de Dare2Tri GP Triathlon. De deelnemers zullen daarbij eerst hun zwemtraject afleggen langs de kustlijn voor Bernie’s Beach Club. Daarna fietsen de deelnemers via de boulevard van Zandvoort naar Circuit Zandvoort, waarbij ook het legendarische circuit-asfalt deel uitmaakt van het parcours.

Hardlooptraject

Na het afleggen van de fietsafstand, volgt dan een hardlooptraject met start en finish op Circuit Zandvoort en daar tussenin een uitdagende route via de boulevard richting het Badhuisplein in Zandvoort. De GP Triathlon is daarmee uniek in zijn soort: geen enkele andere triathlon in Nederland kent een zwemparcours in zee, gevolgd door een fietstraject over een circuit.

Dare2Tri GP Triathlon

De Dare2Tri GP Triathlon staat op beide dagen op het programma. Op zaterdag 16 juni wordt om 8.00 het startschot gegeven op het strand bij Bernie’s Beach Club voor de Olympic Distance Triathlon. Daarna volgen de startsignalen van de twee sprintafstanden. Naar verwachting zal de laatste deelnemers rond 12.15 uur finishen op het rechte stuk van Circuit Zandvoort. Op zondag 17 juni staan ook drie afstanden op het menu. De tweede Olympic Distance Triathlon start om 13.00 bij Bernie’s Beach Club, gevolgd door twee kortere afstanden.

Bron: Circuit Zandvoort

Foto’s: Essy Produkties, Chris Schotanus

 

'

Reacties

video
8702
Cycling Zandvoort komend weekend op circuit
Komend weekend beleeft Cycling Zandvoort haar zesde editie op Circuit Zandvoort. Hiermee keert een van
https://zandvoort.nieuws.nl/sport/8702/zesde-editie-cycling-zandvoort-komend-weekend-op-circuit-zandvoort/
2018-06-12T19:32:18+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/06/12193053/Persbericht-Cycling-Zandvoort-2018-pre-Essay1.jpg
Circuit Zandvoort, Cycling Zandvoort
Sport