Robin Frijns met Audi in DTM op Circuit Zandvoort

Foto: Essay produkties, Chris Schotanus

Tijdens het DTM weekend van 13, 14 en 15 juli op Circuit Zandvoort, doet ook Nederlander Robin Frijns mee met een Audi. De Limburger is fabrieksrijder bij het Duitse team en maakt ook kans op de winst tijdens zijn thuisrace op het Zandvoortse circuit.

Actief

Met de deelname van Frijns is er weer een Nederlander actief in de DTM. De laatste keer dat een Nederlander heeft meegedaan in de DTM is alweer zeven jaar geleden. Toen heeft Renger van der Zande mee gereden in het prestigieuze kampioenschap. In tegenstelling tot Frijns, heeft Van der Zande gereden met een Mercedes.

Fabrieksrijder

Frijns is als fabrieksrijder voor Audi actief tijdens zijn eerste seizoen in de DTM. ,,Natuurlijk kijk ik erg uit naar de races op Zandvoort. Hoewel ik er in verhouding niet zo heel vaak heb gereden, is het wel mijn thuiscircuit en dat maakt het erg mooi. Ik heb inmiddels mijn eerste punten in het kampioenschap gescoord, het zou mooi zijn om de stijgende lijn op Zandvoort te kunnen voortzetten. En het helpt zeker als er veel mensen komen”, zegt Frijns in aanloop naar de Nederlandse DTM race.

Historie

De Europese toerwagencompetitie heeft inmiddels al een behoorlijke historie op het Circuit Zandvoort. De DTM komt nu voor het 19e jaar naar het Zandvoortse asfalt en ook nu staan er weer twee wedstrijden op het programma op zowel de zaterdag als de zondag.

Zes auto’s

Met elk zes auto’s van de merken Audi, BMW en Mercedes-AMG heeft de DTM een gevuld startveld. Voor dit jaar is het technisch reglement enigszins aangepast. Zo is er een reductie van de aerodynamica. Zoals de eerste wedstrijden van dit seizoen al duidelijk hebben gemaakt, leidt dit tot meer actie en meer duels op de baan. De zes tot nu toe verreden races leverden vijf verschillende winnaars en in totaal tien rijders met podiumplaatsen op, zodat er ook op dit gebied sprake is van volop afwisseling.

Programma

Naast de DTM kent het programma ook enkele races voor het FIA EK Formule 3, de Supercar Challenge en de GT & Prototype Challenge. Op vrijdag maken de verschillende raceklasses een begin met de trainingen, terwijl op zaterdag al de eerste races worden verreden, aangevuld met resterende trainingssessies. Ook op zondag is er een goed gevuld programma met trainingen en races.

Publiek

Voor het publiek zijn er ook tal van aanvullende activiteiten zoals pitwalks, handtekeningsessies en interviews met rijders. Het Circuit Zandvoort heeft voor de echte liefhebber en bedrijven met zakelijke relaties speciale VIP-arrangementen. Kaarten zijn in de voorverkoop goedkoper en zijn te bestellen via www.circuitzandvoort.nl en www.dtm.com.

Bron: Circuit Zandvoort

Foto: Essay Produkties, Chris Schotanus.

'

Reacties

article
8759
Frijns in DTM op Circuit Zandvoort
Tijdens het DTM weekend van 13, 14 en 15 juli op Circuit Zandvoort, doet ook
https://zandvoort.nieuws.nl/sport/8759/robin-frijns-audi-dtm-op-circuit-zandvoort/
2018-06-19T19:40:43+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/06/19193951/Persbericht-DTM-Zandvoort-Essay-2017.jpg
Circuit Zandvoort, DTM, Robin Frijns
Sport