DTM komend weekend op Circuit Zandvoort

Foto: Essay produkties, Chris Schotanus

Het aankomend weekend zijn de toerwagens van de DTM te zien op het Circuit Zandvoort. Wie al rondkijkt op het binnenterrein van de Zandvoortse racepiste ziet de trucks, trailers en tenten alweer netjes gerangschikt staan. Het programma eindigt op zondag even na half zes in de middag.

Toonaangevend

Zoals het Circuit Zandvoort al omschrijft in het persbericht wat zij laten uitgaan, is  de DTM samen met het FIA EK Formule 3 een toonaangevende toerwagen- en formulewagenserie van Europa te bewonderen op het Zandvoortse circuit. De DTM is de laatste jaren het domein van drie Duitse automerken: BMW, Audi en Merecdes.

Nederlander

Ook de Nederlander Robin Frijns is tijdens de DTM te zien in een Audi. Bij een persconferentie eerder deze week, heeft de Limburger al laten weten dat hij hoopt op een podiumplaats. Bij die gelegenheid zijn ook tweevoudig kampioen en oud-Zandvoort-winnaar Marco Wittmann voor BMW en Daniel Juncadella namens Mercedes aanwezig geweest om hun licht over de Nederlandse race te laten schijnen.

Formule 3

In de Formule 3 start onder meer het Nederlandse team Van Amersfoort Racing, dat net voor het weekeinde op Zandvoort de Duitse Sophia Flörsch als enige dame in het veld vastlegde. Zij start naast de beide rijders Keyvan Soori Andres en Artem Petrov, die al sinds het begin van het seizoen voor de renstal uit Zeewolde rijden.

Supercar Challenge

Daarnaast zijn er in het voorprogramma de raceklassen Supercar Challenge en de GT & Prototype Challenge, die door bandenfabrikant Hankook worden ondersteund. In de Supercar Challenge rijden merken als Porsche 991 GT3 Cup tot TCR-toerwagens. In de GT & Prototype Challenge komen LMP3-prototypes en krachtige sportwagens als Lamborghini en Mosler aan de start.

Programma

Het programma begint op vrijdag rond 11.00 uur met de vrije training voor het FIA EK Formule 3, terwijl ook de DTM, de Supercar Challenge en de GT & Prototype Challenge op vrijdag al vrije trainingen en deels kwalificaties afwerken. Op zaterdag loopt het programma op de baan met trainingen en wedstrijden van 8.30 tot 18.50 uur, inclusief twee pitwalks van 11.55 tot 12.35 uur en van 19.00 tot 19.40 uur, een unieke gelegenheid om de DTM-auto’s van nabij te zien. Op zondag wordt er van 9.15 tot 17.40 uur gereden. Ook op zondag is er een pitwalk, en wel van 11.50 tot 12.35 uur. Ook zijn er interviews en handtekeningsessies van alle series gepland.

Paddock Club

Speciaal voor het DTM weekend vestigt het Circuit Zandvoort ook de aandacht op de bijzondere Paddock Club, aan de binnenzijde van de Tarzanbocht. Deze is opengesteld voor iedereen die toegang heeft tot de paddocks. De locatie is onder meer voorzien van een terras met uitzicht op de Tarzanbocht. Voor dit weekend is de club omgetoverd tot ‘Biergarten’, inclusief de bijbehorende hapjes en drankjes.

Bernie’s

Uiteraard zijn ook Bernie’s Bar & Kitchen en Bernie’s Beach Club gedurende het hele weekeinde geopend. Kaarten zijn in de voorverkoop goedkoper en zijn te bestellen via www.circuitzandvoort.nl en www.dtm.com.

Bron: Circuit Zandvoort

Foto: Essay Produkties, Chris Schotanus.

'

Reacties

article
9075
DTM komend weekend op Circuit Zandvoort
Het aankomend weekend zijn de toerwagens van de DTM te zien op het Circuit Zandvoort.
https://zandvoort.nieuws.nl/sport/9075/dtm-komend-weekend-op-circuit-zandvoort/
2018-07-12T14:03:33+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/06/19193951/Persbericht-DTM-Zandvoort-Essay-2017.jpg
Circuit Zandvoort, DTM, Robin Frijns
Sport