Robin Frijns beleeft wisselend weekend tijdens de DTM op Circuit Zandvoort

Foto: Essay produkties, Chris Schotanus
De Limburger Robin Frijns heeft tijden de de DTM op het Circuit van Zandvoort een wisselend weekend beleefd. Waar hij zaterdag nog wel de finish heeft weten te halen, heeft hij dat door pech op zondag moeten nalaten.

Zaterdag

De Brit Gary Paffett heeft met een Merecdes op zaterdag de race weten te winnen en op zondag is de beurt gevallen aan René Rast met de Audi. In die laatste race op zondag heeft Rast alle zeilen bij moeten zetten om als winnaar over de streep te komen, omdat zowel Paffett als Paul di Resta hevig hebben aangedrongen.

Frijns

Voor Robin Frijns is vooral de tweede race teleurstellend verlopen. Na elf ronden heeft Frijns zijn Audi aan de kant moeten zetten vanwege technische problemen. Dat terwijl de Nederlander tijdens de eerste race nog een vijfde plaats heeft weten te behalen en waarbij Rast in de laatste ronde nog naar binnen is gegaan.

Verwachtingen

De 26-jarige Limburger heeft nodige verwachtingen gehad voor het DTM weekend op het Circuit van Zandvoort. ,,Aan mijn uitvalbeurt kon ik niet zo veel doen. Het zal al de hele dag tegen. En dat terwijl ik zaterdag op de vijfde plek achter de vier sterkere Mercedessen finishte. Het is een mechanische sport en dan moet je je bij dit soort dingen neerleggen”, zegt Frijns tegenover NU.nl

Strijdbaar

Strijdbaar is Frijns wel. De Limburger hoopt dit seizoen nog eens voor het podium te kunnen strijden, al denkt hij dat de kans op slechts op enkele circuits mogelijk is. Op Zandvoort heeft de Nederlander wel het idee gehad dat er kansen hebben gelegen. Het bewijs zit in vooral de tweede race waarbij Rast als winnaar over de streep is gekomen. De vijfde plaats van Frijns op zaterdag is voor hem het beste seizoensresultaat in de DTM tot nu toe.

Eerste winst

Voor Audi is de winst van Rast ook de eerste winst van het seizoen. Bij Ziggo Sport heeft Gerhard Berger van de DTM organisatie dat ook uitgelegd. In het kampioenschap blijft Paffett klassementsleider en is Frijns op de vijfde plaats terug te vinden met 25 punten.

Foto: Essay Produkties, Chris Schotanus

 

'

Reacties

article
9154
Wisselend weekend Frijns tijdens DTM
De Limburger Robin Frijns heeft tijden de de DTM op het Circuit van Zandvoort een
https://zandvoort.nieuws.nl/sport/9154/robin-frijns-beleeft-wisselend-weekend-tijdens-dtm-op-circuit-zandvoort/
2018-07-16T07:17:24+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/06/19193951/Persbericht-DTM-Zandvoort-Essay-2017.jpg
Circuit Zandvoort, DTM, Robin Frijns
Sport