Zandvoortse broer en zus dromen van Olympische Spelen

Foto: Francien van der Aar

De Zandvoortse broer en zus Van der Aar dromen van de Olympische Spelen. Wessel en Imke hebben daar veel over en trainen twee keer per dag op Papendal, maar reizen ook de wereld over om badmintonwedstrijden te spelen.

Badmintontalenten

Zowel Wessel als Imke zijn badmintontalenten. Zo heeft Wessel een zilveren medaille veroverd tijdens het EK Junioren in Estland en zus Imke heeft meegedaan aan het WK in China. Dat Zandvoort het nodige sporttalent heeft is ook gebleken tijdens het jaarlijkse ZFM Sportcafé waar gastpresentator Andy Houtkamp onder meer Luke Boyden en Piet Pankratz aan tafel heeft gehad en ook hun verhaal hebben verteld op de Zandvoortse radio.

Dubbel

De zilveren medaille van Wessel heeft hij samen met Alyssa Tirtosentono binnengehaald , met wie hij een dubbel vormt..Het jonge talent is samen met zijn dubbelpartner helaas ten onder gegaan in de finale, waar het Franse team net iets meer in huis heeft gehad.

Prestatie

Wessel is ook trots op de prestatie die hij in Tallin heeft weten te behalen. ,,Kijk, daar doen we het allemaal voor”, zegt de 17-jarige Zandvoorter tegen NH Nieuws. Nuchter en realistisch is Wessel ook, want de medaille is een momentopname en de focus ligt alweer op het trainen.

Sportfamilie

Broer Wessel en zus Imke komen uit een sportfamilie. Ook moeder Francien heeft veel aan badminton gedaan en ook nog eens op een behoorlijk niveau. Voor broer en zus is Zandvoort een uitstapje omdat zij veelal trainen buiten het dorp.

Internationaal

Wessel is dicht bij huis. Hij traint in Arnhem en speelt zijn wedstrijden in Den Haag. Imke is zelfs internationaal bezig, want zij speelt haar wedstrijden in Frankrijk. Ze komt uit voor een club in Marseille. Zo vertelt Imke tegen NH Nieuws dat zij vorige week nog tegen Bordeaux uit heeft moeten spelen. ,,Dan vlieg ik ’s ochtends daarheen en dan de volgende dag weer terug naar Arnhem”, vertelt ze tegen het regionale mediaplatform. Voor Wessel is het eigenlijk hetzelfde. ,,Ik ben nu een maand niet in Zandvoort geweest, maar komend weekend ga ik weer”, zegt Wessel.

Badminton

Vanaf zijn negende jaar speelt Wessel badminton. Daarvoor heeft hij op voetbal gezeten, maar dat vindt hij op dat moment niks. ,,Mijn zussen speelden al badminton en toen stelde mijn moeder voor dat ik dat eens ging proberen. En blijkbaar vond ik dat een stuk leuker”, vertelt de jonge Zandvoorter.

Voordeel

Een belangrijk voordeel is dat de twee bij elkaar in de buurt wonen en elkaar regelmatig zien. ,,Het is niet zo dat we elke dag bij elkaar op de bank zitten hoor, maar het is toch fijn en vertrouwd dat er iemand uit de familie in de buurt is”, zegt Imke.

Niet samen

Broere en zus trainen niet samen, want Imke behoort inmiddels tot de senioren. Wel hebben de twee vorig jaar samen een toernooi gespeeld in Nederland en ook gewonnen. Volgens het tweetal erg leuk omdat een trotse oma en moeder langs de zijlijn hebben toegekeken.

Dromen

Dromen heeft het tweetal ook. Vooral om met hun sport mee te mogen doen aan de Olympische Spelen. Voor dat doel hebben ze alles voor over. Nog nooit heeft een Nederlandse badmintonner of badmintonster een gouden plak behaald op de Spelen. De enige medaille die Nederland heeft behaald dateert alweer van twee jaar geleden, waar Mia Audina een zilveren medaille heeft weten te behalen. Of het tweetal over twee jaar in Tokio is te bewonderen, is de vraag. Wessel is er duidelijk over. ,,Dat komt voor mij waarschijnlijk nog net even te vroeg”, zegt hij lachend tegen over NH Nieuws.

Video

Bij NH Nieuws is ook de video te zien met beeld en geluid over het tweetal.

Bron: NH Nieuws

 

'
article
9850
Broer en zus dromen van Olympische Spelen
De Zandvoortse broer en zus Van der Aar dromen van de Olympische Spelen. Wessel en
https://zandvoort.nieuws.nl/sport/9850/zandvoortse-broer-en-zus-dromen-van-olympische-spelen/
2018-09-25T16:06:04+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/09/25174447/Broer-en-zus-Van-der-Aar-Kostas.jpg
Imke van der Aar, Olympische Spelen, Wessel van der Aar
Sport