Mogelijke voorkeur van Liberty Media en Formula One Management voor Formule 1 op Circuit Zandvoort

Foto: Wim Meijer Fotografie

Volgens uitlatingen van Allard Kalff op de website F1Today hebben Liberty Media en het Formula One Management (FOM) een voorkeur voor Zandvoort. Kalff baseert zich op dat beide organisaties op zoek zijn naar authenciteit en historie die bij de Formule 1 horen.

Beste papieren

Volgens Kalff geven Liberty Media en het FOM echter de voorkeur aan Zandvoort. Volgens de autosportwebsite geeft hij dat aan in het programma Slipstream van RTL GP. Zowel het Circuit Zandvoort als het TT circuit van Assen zijn in een felle strijd gewikkeld om de Formule 1 naar Nederland te halen.

Stratencircuit

,,In ieder geval wordt het Zandvoort of Assen. Een stratencircuit zit er niet in. Dat idee is al meerdere keren geserveerd en direct weer van tafel geveegd. Dat wordt hem dus niet.¬†Assen is een geweldig circuit met veel zitplaatsen en een mooie entourage. Er zijn niet veel aanpassingen nodig. Men is daar ook meteen naar de FIA gegaan om het circuit te laten checken. Die zijn er dus serieus mee bezig”, zegt Kalff in het programma.

Voorkeur

Volgens Kalff hebben de autosportbonzen een voorkeur voor het Zandvoortse circuit. ,,Wat niet veel mensen weten is dat er twee weken geleden gesprekken zijn geweest tussen de FIA, de FOM en het circuit. Feit is dat de FOM eist dat het circuit niet met de pers praat, dus het is helemaal niet zo gek dat je niets hoort. Men moet ‘niets horen’ niet verwarren met ‘er gebeurt niets”, zegt Kalff.

Gelijk aan zijn zijde

Daarbij lijkt Kalff het gelijk aan zijn zijde te hebben, want het is stil rondom het Circuit Zandvoort als het gaat om het woord ‘Formule 1’. Ook al is Charlie Whiting bij de bazen van het Zandvoortse circuit op de thee geweest om te kijken hoe het erbij staat met het circuit in de duinen.

Authenciteit

Volgens Kalff is het punt dat men bij de Formule 1 heeft dat zij op zoek zijn naar authenticiteit en naar historie. ,,Die historie ligt op Zandvoort. De organisatie van de Formule 1 heeft daar dus ook een voorkeur voor”, zet Kalff.

MotoGP

Ook bij enkele rijders in de MotoGP ligt de ambitie van het Drentse circuit al gevoelig. Meervoudig kampioen Valentino Rossi heeft al zijn bedenkingen tijdens het TT weekend geuit, omdat het volgens de Itailiaan ten koste gaat van de motorcoureurs.

Bron: F1today

'

Reacties

article
9910
Mogelijke voorkeur Formule 1 op Circuit Zandvoort
Volgens uitlatingen van Allard Kalff op de website F1Today hebben Liberty Media en het Formula
https://zandvoort.nieuws.nl/sport/9910/mogelijke-voorkeur-van-liberty-media-en-formula-one-management-voor-formule-1-op-circuit-zandvoort/
2018-09-29T15:00:54+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2017/11/16204950/5I5A6780-circuit-1.jpg
Circuit Zandvoort, FOM, Formula One Managament, Formule 1, Liberty Media
Sport