Circuit Zandvoort bijna geschikt voor Formule 1

Foto: Wim Meijer Fotografie

Circuit Zandvoort is bijna geschikt als locatie voor een Formule 1 race. Meerdere websites hebben al het één en ander gemeld over een Formule 1 race in Zandvoort waarbij zowel het Zandvoortse circuit als het TT Circuit van Assen de race willen organiseren.

Kansen

Eerder heeft RTL GP verslaggever Allard Kalff al zijn mening gegeven over de kansen van het Circuit Zandvoort. Kalff merkt dat Zandvoort stil is als het gaat om het organiseren van de Formule 1 race. Het Drentse circuit laat veel meer los, wat volgens Kalff de nodige risico oplevert, omdat met radiostilte meer wordt bereikt.

Kleine ingrepen

Ook Charlie Whting die namens de wereld autosportfederatie FIA de races leidt, hoeft Zandvoort maar enkele kleine ingrepen uit te voeren om het geschikt te maken voor een grand prix in de Formule 1. Whiting zegt dat op de website Autosport. ,,Minimale veranderingen zijn nodig”, zegt Whiting, die onlangs een inspectie heeft uitgevoerd op de racepiste in de duinen, waar Niki Lauda in 1985 de laatste winnaar was van de Grote Prijs van Nederland.

Vorm

Bij dat bezoekt, benadrukt Whiting dat hij alleen kijkt naar de vorm van het circuit en dat het daarop ook is beoordeeld. ,,Over commerciële zaken ga ik niet. Ik heb het circuit puur bekeken vanuit veiligheidsaspecten en geschiktheid voor de moderne Formule 1-wagens en dan ik zie ik veel potentie”, zegt Whiting.

Plannen

Voor een Formule 1 race heeft het Circuit Zandvoort de nodige plannen al gepresenteerd met een haalbaarheidsonderzoek. In het onderzoek staat, dat het mogelijk is, maar dat er wel verschillende hordes moeten worden genomen. Voor een Formule 1 race hangt ook een kostenplaatje dat al gauw in de tientallen miljoenen loopt. Zoals eerder is vermeld wil ook het TT Circuit in Assen de Formule 1 naar Nederland halen. Ook de leiding van het Drentse circuit hebben al onderhandeld met het management van de koningsklasse.

Bron: NH Nieuws

'
article
9937
Circuit bijna geschikt voor Formule 1
Circuit Zandvoort is bijna geschikt als locatie voor een Formule 1 race. Meerdere websites hebben
https://zandvoort.nieuws.nl/sport/9937/ciricuit-zandvoort-bijna-geschikt-voor-formule-1/
2018-10-02T21:29:34+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/10/04111936/2.jpg
Charlie Whiting, Circuit Zandvoort, FIA, Formule 1
Sport