Landelijke polsbandjesactie reddingsbrigades van start

Foto: Wikimedia Pvt Pauline (CC BY SA 3.0)

De Reddingsbrigade Nederland, Politie en Nickelodeon zijn in Egmond een campagne gestart met een polsbandjesactie. Op de polsbandjes die kinderen om krijgen tijdens een dagje aan het strand, is een 06 nummer te lezen zodat een kind door de dienstdoende hulpdienst sneller met zijn of haar ouders kan worden herenigd.

Dag van het vermiste kind

Commissaris Leo Wallage van de strandpolitie van Egmond heeft het startsein gegeven op de ‘Dag van het vermiste kind’. Jaarlijks ontvangen zowel reddingsbrigades als de politie veel meldingen van vermiste kinderen op stranden en recreatieplassen. Met de zogenaamde 06-polsbandjes die kinderen dan om hun polsen hebben, is het doel om de strandbezoekers bewust maken van hoe zij kunnen voorkomen dat een kind zoek raakt en wat ze moeten doen als een kind toch kwijt raakt.

Actie

De actie is niet alleen door de reddingsbrigades en de politie opgezet. Ook televisiezender Nickelodeon is bij de actie betrokken vanwege de populaire televisieserie PAW Patrol die de zender uitzendt. Tijdens de zomermaanden loopt er op kinderzenders Nickelodeon en Nick Jr. een voorlichtingscampagne om ouders en hun jonge kinderen te waarschuwen voor de gevaren van open water. In dezelfde periode loopt de 06-polsbandjes campagne van de brigade en de politie.

Hulpmiddel

De PAW Patrol 06-polsbandjes zijn volgens de reddingsbrigades daarbij een handig hulpmiddel. Ook krijgen ouders tips hoe ze met hun kinderen afspraken kunnen maken om te voorkomen dat ze elkaar uit het oog verliezen. De reddingsbrigades denken mer de 150.000 gratis beschikbare PAW Patrol 06-polsbandjes dat ouders het nog makkelijker hebben om te genieten van een dagje naar het strand, meer of recreatieplas.

Tips voor een veilig dagje strand met kleine kinderen

  • Houd kinderen altijd in de gaten zowel in het water als op het strand. Blijf in het water op een armlengte afstand van kleine kinderen.
  • Gebruik in zee geen vlinderbandjes bij uw kind in verband met de invloed van wind, stroming en golfslag.
  • Doe uw kind een 06-polsbandje om met hun naam en uw telefoonnummer erop.
  • Zorg dat u uw mobiele telefoon mee heeft, aan staat en voldoende is opgeladen.
  • Spreek een herkenbaar vast punt af, voor als jullie elkaar kwijt raken, bijvoorbeeld een strandtent of verdwaalpaal met herkenbare afbeelding.
  • Kind kwijt? Waarschuw direct de Reddingsbrigade, meld het bij een strandtent en begin met zoeken. Een verdwaald kind loopt meestal eerst met de zon in de rug weg. Meisjes met lange haren lopen vaak met tegen de wind in.
  • Is uw kind terecht? Word niet boos op uw kind, maar wees blij het weer te zien en troost uw kind indien nodig.
Cookieinstellingen