Sprookjeswandeling weer in centrum

Foto: Jaap Koper

De sfeervolle en traditionele Sprookjeswandeling in het Zandvoortse centrum vindt plaats op zaterdag 17 december. Ook dit jaar zijn weer tal van sprookjesfiguren in het dorp te zien.

Sprookjesfiguren

De sprookjesfiguren zijn te zien van 16.00 tot 18.45.  Veel sprookjesfiguren zullen rondwandelen op het Raadhuisplein en het Kerkplein in Zandvoort. Zo komt Sneeuwwitje met haar prins, Hans en Grietje, maar ook Roodkapje en de wolf zijn onderdeel van de wandeling. Peter Pan en Kapitein Haak zijn er ook, samen met nog een heleboel andere figuren.

Kerstman

Net als andere jaren laat de Kerstman tijdens de Sprookjeswandeling zich weer fotograferen met verschillende kinderen. De Kerstman zit op zijn troon bij Grand Café XL. In de Protestante Kerk is een doorlopend programma met een poppenkast te zien, waarbij iedereen naar binnen kan lopen.

Boekje

Voor de kinderen die aan de Sprookjeswandeling willen deelnemen is er een boekje te koop. Dit boekje kost € 5,00. Het boekje is te koop bij Bruna op de Grote Krocht. Op de avond zelf is het boekje te krijgen bij de kassa op het Kerkplein.

Waardebonnen

In het boekje zitten waardebonnen voor chocolademelk, een betoverde appel en een sprookjes oliebol ook een kortingsbon voor de ijsbaan. Verder staan in het boekje staan ook de plaatjes van de sprookjesfiguren. Van een heleboel figuren kunnen de deelnemers aan de wandeling een handtekening krijgen. Voor de meesten is het de uitdaging om alle handtekeningen te verzamelen.

Afsluiting

Om 19.00 zal de Sprookjeswandeling worden afgesloten met muzikale medewerking van de Sprookjesfiguren in de Protestante Kerk. Op het programma staan kinderkerstliedjes waar iedereen mee kan zingen. De activiteit trekt jaarlijks zowel kinderen uit Zandvoort maar ook uit de regio.

Organisatie

 

De Stichting Zandvoortse4daagse organiseert het evenement. De activiteit trekt zowel kinderen uit Zandvoort als uit de regio.

Cookieinstellingen