Niek Meijer gaat niet op voor herbenoeming in Zandvoort

Foto: Jaap Koper

Burgemeester Niek Meijer is in september 2019 niet beschikbaar voor een herbenoeming als burgemeester van Zandvoort. Hij vindt dat het, na 12 jaar, voldoende is geweest.

Tijd voor een nieuwe burgemeester

“Het is tijd voor een nieuwe burgemeester die het roer van mij overneemt; een burgemeester die met frisse energie met de uitdagingen die op ons af komen aan de slag gaat en zijn of haar tanden wil zetten in de bijzondere bestuurscultuur van Zandvoort.” zegt de burgemeester. De komende driekwart jaar is Meijer gewoon nog burgemeester.

Derde termijn

In zijn brief op de website van de gemeente Zandvoort schrijft Meijer dat 2019 een bijzonder jaar voor hem is. Meijer staat voor de vraag of hij zich in september beschikbaar stelt voor een derde termijn. ,,Een herbenoeming mag nooit een vanzelfsprekendheid zijn en vraagt om overdenking: kan ik er opnieuw 6 jaar vol voor gaan? De afgelopen periode heb ik intensief over deze vraag nagedacht. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik daar niet volmondig ja op kan zeggen”, schrijft hij in zijn brief.

Roemt

In zijn brief roemt de burgemeester Zandvoort als een plaats met een dorps karakter waar men elkaar kent en voor elkaar klaar staat, met veel vrijwilligers die zich inzetten voor talloze projecten, evenementen en organisaties. Meijer schrijft in zijn brief dat dit wordt versterkt door ondernemers die de handen ineen slaan en elkaar versterken. Dat gebeurt volgens de huidige burgemeester steeds vaker.

Warm gevoel

,,Dat geeft mij een warm gevoel. Tegelijkertijd is het een gemeente met grootstedelijke opgaven, ruim 5 miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland, het circuit, de natuur, het kilometerslange strand en internationale bekendheid. Die combinatie is Zandvoort en geeft mij energie”, laat Meijer in zijn brief weten.

Voorrecht

Ook schrijft de burgemeester dat het voor hem een voorrecht is om burgemeester te mogen zijn voor de Zandvoortse burgers en inwoners. ,,Er is geen gemeente als Zandvoort. Een hechte gemeenschap, met initiatiefrijke, betrokken inwoners en ondernemers met het hart op de tong. Een gemeente waarin iedereen wil meepraten en bij voorkeur meebeslissen”, schrijft Meijer in de brief. Dat geeft volgens hem de gemeente kleur.

Pijn in het hart

De beslissing om niet te gaan voor de herbenoeming neemt Meijer met pijn in het hart. Verder kijkt de burgemeester met dankbaarheid terug op zijn eerdere termijnen terug. Ook heeft de burgemeester nog even de tijd om zich voor te bereiden voor een afscheid van de gemeente waar hij nu nog burgemeester van is.

Cookieinstellingen