Ondernemers storen zich aan vuil in Grote Krocht

Foto: Sjaak Balkenende

Het vuil uit opengescheurde vuilniszakken op maandagmorgen in de Grote Krocht is in ieder geval een doorn in het oog van ondernemer Sjaak Balkenende. Ook deze maandagmorgen is het weer raak, als Balkenende door de straat gaat om zijn winkel om acht uur ’s morgens te openen.

Ergernis

De ergernis valt niet alleen Balkenende op. Ook zijn winkelmedewerker maakt een week eerder al een foto die hij deelt op de sociale media met de vraag wanneer de gemeente Zandvoort nu met een oplossing komt. Het is ook iets wat Balkenende zich afvraagt.

Waanzin

,,Waanzin, hoor ik een paar Duitse toeristen zeggen”, zegt de geboren Lissenaar die sinds jaren zijn winkel aan de Grote Krocht drijft. ,,Ik heb zelfs een gezin gezien met een klein kind. Het is absoluut geen reclame voor het dorp”, zegt hij verder. Dat terwijl als je Zandvoort binnenkomt rijden zo mooi kan zijn, totdat je op een maandagmorgen de Grote Krocht opdraait.

Vuilniszakken

Het probleem ligt volgens Balkenende bij de vuilniszakken en het tijdstip waarop die door de mensen aan straatkant worden neergezet. De Zandvoortse ondernemer zegt dat het komt dat meeuwen de zakken openscheuren, met alle gevolgen van dien. ,,Je kunt het de meeuwen niet verbieden en ook niet kwalijk nemen”, klinkt het vol ironie uit de mond van de winkelier.

Niet de enige

Balkenende is bepaald niet de enige die zich stoort aan het vuil op maandagmorgen in de Grote Krocht. Ook andere Zandvoortse ondernemers met winkels aan dezelfde straat storen zich aan het aangezicht van het verspreide vuil op maandagmorgen.

Oplossing

Mopperen is niet de oplossing, want Balkenende denkt dat je met ondergrondse vuilcontainers dit probleem kunt oplossen. Op die manier kunnen mensen hun zakken in de containers stoppen en blijven die op straat achterwege.

Cookieinstellingen