Petitie voor Formule 1 online

Foto: Wikipedia Sarah Kudling cc by sa 3.0

Het is de autosportwebsite Racingnews365.nl gelukt om een petitie te starten voor het houden van een Formule 1 race in Nederland. De Nederlandse Formule 1 website heeft eerder het verzoek aangevraagd en heeft van Petities.nl groen licht gekregen.

Dagelijks nieuws

De website brengt dagelijks het laatste Formule 1 nieuws, Max Verstappen nieuws en daarnaast het belangrijkste overige auto- en motorsportnieuws uit binnen en buitenland. Een team van autosportliefhebbers met veel ervaring willen de website daarmee een serieus karakter meegeven.

Thuisbasis

,,We volgen de Formule 1 al meer dan 20 jaar en ook de andere raceklassen krijgen onze aandacht. De site is bedoeld om racefans een thuisbasis te geven waar ze het laatste nieuws kunnen vinden, aangevuld met achtergrond verhalen en columns”, zeggen de mensen achter Racingnews365.nl die dus ook met het starten van een petitie aandacht willen vragen voor een haalbaarheidsonderzoek voor een Formule 1 race in Nederland.

Haalbaar

,,Wij geloven er in dat Formule 1 in Nederland haalbaar is”, zegt hij stellig. De enthousiastelingen kunnen zich behoorlijk opwinden over opmerkingen dat een race in de hoogste autosportdivisie te duur is en dat het Zandvoortse circuit is verouderd.

Onderzoek

De autosportliefhebbers van de website vinden dat de mogelijkheden nog niet goed zijn uitgezocht. Ook moet er een onderzoek komen welke kosten aan een Formule 1 race op het Circuit Park Zandvoort en wat de race oplevert vanuit een commercieel perspectief bekeken voor bijvoorbeeld de gemeente Zandvoort en de provincie Noord-Holland. Al met al vragen die volgens Racingnews365.nl minder goed zijn belicht.

Aanbieden

Nu de website de goedkeuring heeft voor het initiatief, wil het medium de petitie aanbieden aan de gemeente Zandvoort en eventueel ook aan de provincie Noord-Holland. Daarnaast is de actie te volgen op de website van het nieuwsmedium over de hoogste autosportdivisie, maar ook via de pagina op Facebook van de enthousiaste Formule 1 redacteuren. Verder heeft Racingnews365.nl aangekondigd om landelijke aandacht te vragen voor dit initiatief.

Reacties