Het verhaal van Andries bij Zandvoort Loopt

Foto: Jaap Koper

Andries is voldaan, als hij na zijn 5 kilometer hardlopen bij de derde uitgave van Zandvoort Loopt zich laat fotograferen. Vorig jaar is hij nog met zijn bedrijf Superhuman de sponsor van Zandvoort Loopt, waarbij de opbrengst naar Serious Request is gegaan.

Overgewicht

Dat Andries nu meedoet aan een hardloopevenement heeft hij jaren terug nog niet kunnen bedenken. De jonge hardloper heeft toen last van overgewicht gehad. Op een gegeven moment begint hij zich te verdiepen in fitness en voeding en zet hij de knop om, omdat je volgens hem anders in een vicieuze cirkel terecht kan komen, waar geen einde aan komt.

Fitness

In de tegenwoordige tijd, wil de jonge fitnessondernemer graag mensen helpen en begeleiden op dat gebied. Het heeft ook geleid van wat hij nu doet. ,,In het fitness gaat het er volgens mij om mensen weer een betere versie van zichzelf te laten worden”, zegt hij. Andries wil mensen het gereedschap geven waar zij dan zelf mee aan de slag kunnen gaan. Het gaat volgens hem ook dat mensen niet een fitness lifestyle volgen, maar dat de fitness past binnen de lifestyle van ieder mens past.

Pittig

Het hardlopen is een verhaal apart geweest. ,,Het is piitig en het is redelijk gegaan”, vertelt hij. De deelnemers van de vijf kilometer hebben bovenlangs de Bouolevard Paulus Loot naar de strandafgang bij Havana Beach gelopen, om vervolgens daar het strand op te gaan. Het keerpunt ligt bij Paal 69.

Extra kracht

,,Vooral de laatste honderd meter op het strand moet je extra kracht gebruiken”, vertelt Andries na afloop. De wind is voortdurend van de zijkant gekomen en wat de hardlopende fitnessondernemer het meest heeft gestimuleerd is de regenboog die hij aan het eind van het parcours heeft gezien. Dat heeft volgens hem gestimuleerd om harder te gaan lopen.

Reacties

Cookieinstellingen