Gender neutrale beleid in de steigers

Foto: Pixabay

Nu Pride at the Beach alweer een week geleden is afgelopen, staat ook gender neutrale beleid in de steigers. Vorige week heeft Zandvoort drie dagen in het teken gestaan van Pride at the Beach, waar tal van activiteiten en festiviteiten hebben plaatsgevonden, waar ook deze thema’s zijn voorbijgekomen.

Regenboogloket

Zo is er al een overleg over een “Regenboogloket” bij de gemeente. De gemeente Haarlem heeft bijvoorbeeld Regenboogambassadeurs die voor de gemeente als klankbord dienen en actief zaken signaleren en aan de orde stellen. De gedachte is ook of dit iets wellicht in Zandvoort ook kan.

Vormgeven

Bij de gemeente Zandvoort moet nog specifiek beleid worden vormgegeven. Op dit moment is dat er nog niet, maar werkt de gemeente hier wel aan. Het Zandvoortse college vindt het belangrijk om hier mee aan de slag te gaan.

Stimulans

Volgens de gemeente is het succes van Pride at het Beach een extra stimulans om dit de komende periode op te pakken. ,,We streven er naar om voor het einde van dit jaar een notitie te hebben waarin we het gender neutrale beleid vorm gaan geven”, laat de gemeente weten.

Praktisch

Wethouder Gert Toonen heeft eerder aan het Haarlems Dagblad laten weten dat hij daarbij denkt aan praktische zaken. Zo denkt Toonen aan een gender neutrale toiletgroep dat kan komen op de plaats van het openbaar urinoir aan de Swaluestraat.

Aanspreekvormen

Verder denkt de gemeente net als bij de Spoorwegen aan bijvoorbeeld  gender neutrale aanspreekvormen in de gemeentelijk communicatie of bij toespraken. ,,Ook nemen we formulieren onder de loep en het vragen naar geslacht wordt tot een minimum beperkt”, zegt de gemeente.

Reacties

Cookieinstellingen