Tooty vindt nieuw onderkomen in Zandvoort

Foto: Jaap Koper

De hond Tooty vindt een nieuw onderkomen. Op zich niets nieuws, maar als de pup van het Griekse Lesbos afkomt, is dat iets meer bijzonder. Zo stelt bijvoorbeeld de website Dogs Rescue Greece dat puppies in dozen voor de huizen staan van sommige Griekse gezinnen of worden de jonge hondjes over de muur in een tuin gegooid.

Foto

Zo is het niet anders met Tooty of eigenlijk Tottie. Nadat Trees Mok een foto van het hondje heeft gezien, is de pup snel haar hart binnengedrongen. Van kleins af aan, is Trees gewend met honden te zijn. Tot enkele jaren geleden heeft ze zelf honden in huis gehad en nu heeft ze dagelijks de hond Binky van haar zoon over de grond.

Voorstander

Zelf is ze niet echt een voorstander om een hond uit het buitenland te halen. ,,Rondom ons heen hebben we genoeg honden die een warm mandje kunnen gebruiken”, zegt ze. Ook de honden die ze heeft gehad zijn uit Nederland afkomstig geweest.

Anders

Bij Tooty ligt dat anders. Ze vindt het hartverscheurend als ze hoort, hoe mensen in Griekenland met jonge hondjes omgaan. De keuze is snel gemaakt na het zien van de foto met Tooty. Alleen dan begint het pas echt, want een hond uit Griekenland naar Nederland laten komen, lijkt toch minder eenvoudig dan het is.

Vrij snel

Toch gaat het vrij snel. Inmiddels heeft Trees de pup sinds vrijdag 18 augustus in Zandvoort. Dat terwijl zij nog de dinsdag ervoor pas in contact is getreden met de Stichting Eresos For Animals die het proces begeleidt. ,,Ik dacht dat het wel even ging duren”, vertelt Trees.

Intake gesprek

Na de aanvraag volgt een intake gesprek, vervolgens komt de stichting langs met een huisbezoek om te zien waar de hond terecht komt. Volgens Trees heeft ze een goede ervaring daarmee gehad.

Dagelijks

Met Binky dagelijks over de grond is het toch afwachten hoe de twee honden op elkaar reageren, maar dat gaat goed. Als het minder goed slaagt, dan is het een proef en is de hond even te gast geweest en gaat de stichting opnieuw bekijken waar ze een hond kunnen plaatsen. In het geval van Tooty is het goed gegaan en kan die nu fijn in de duinen bij Trees achter lekker spelen.

Reacties

Cookieinstellingen