Workshops belemmerende overtuigingen van Richard Buijtenhek zijn vervolg op geschreven boek

Foto: PR Website Belemmerende Overtuigingen

Afgelopen maand heeft Zandvoorter Richard Buijtenhek het boek ‘Belemmerende overtuigingen’ gepresenteerd. Het motief om het boek te schrijven, ligt volgens hem in de oorzaak van niet productief en niet effectief gedrag bij mensen.

Voorbeeld

Buijtenhek geeft een voorbeeld van een belemmerende overtuiging. ,,Stel je bent iemand die iedereen tevreden wil stellen. Als je dan iemand tegenkomt, dan zal precies dit gedrag worden geactiveerd en ben je vervolgens heel aardig. En het vervelende is dat je geen keuze hebt. Je moet aardig zijn”, vertelt hij.

Workshops

Nu het boek er is, wil Buijtenhek de mensen door middel van workshops inzicht geven wat belemmerende overtuigingen zijn en wat je er aan kunt doen. Zoals hij het zelf zegt, wil hij mensen een methode aanreiken waarmee zij aan de slag kunnen gaan.

Iedereen benaderen

Zowel met het boek als met de workshops wil Buijtenhek iedereen kunnen benaderen. Het boek heeft hij toegankelijk geschreven en de eerste workshop die over belemmerende overtuigingen gaan, is de basis, waar deelnemers de overtuigingen kunnen herkennen.

Simpele manier

,,Ik probeer op een simpele manier uit te leggen wat belemmerende overtuigingen zijn”, vertelt Buijtenhek. Het belangrijkste is volgens hem, deze te herkennen zodat iedereen weet wat hij of zij er aan kan doen. ,,Het is een heel directe manier om mensen in aanraking te laten komen met belemmerende overtuigingen”, zegt Buijtenhek.

Introductieworkshop

De eerste introductieworkshop op 20 mei is speciaal voor mensen die nog nooit iets hebben gedaan met dit onderwerp. De deelnemers krijgen uitgelegd wat belemmerende overtuigingen zijn en zij gaan dan met die eigen belemmeringen aan de slag. ,,In zo’n workshop komen er allerlei vragen naar boven”, vertelt Buijtenhek verder.

Vervolg

Op 16 juni is er een vervolg voor mensen die de introductieworkshop van 20 mei hebben gevolgd of voor mensen die het boek van Buijtenhek hebben gelezen. De beide workshops worden gehouden in het Jeugdhuis bij de Protestantse Kerk. Als laatste volgt er een driedaagse training om de belemmerende overtuigingen ook zelf aan te pakken.

Meer lezen

Wie meer wil lezen over het onderwerp, kijk dan op de website www.belemmerendeovertuigingen.nl. Wie meer over Richard Buijtenhek wil weten of lezen, kan kijken op www.rbtc.nl of op het Linkedinprofiel van hem.

Reacties

Cookieinstellingen