Ontwerpen van eigen game met Bloxels Builder in bibliotheek

Foto: Bibliotheek Zandvoort Bibliotheek Haarlem Schalkwijk

Onder het motto ‘Ontwerp je eigen game’ organiseren de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk en de Bibliotheek Zandvoort om met het platformspel Bloxels Builder een eigen game te ontwerpen. Op woensdag 8 mei kunnen kinderen terecht in de bibliotheek van Schalkwijk aan het Fie Carelsplein en een week later op 15 mei aan het Louis Davidscarré in Zandvoort.

Platformspel

Kinderen kunnen bij de bibliotheek in Schalkwijk en Zandvoort hun eigen platformspel ontwerpen met Bloxels Builder. Dat gebeurt met een smartphone of tablet waarmee je in een paar stappen een eigen game kunt maken. De workshop is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar en is op beide woensdagen van 15:30 tot 17:00 uur. De toegang is gratis, maar wel een kaartje bestellen via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl is wel handig.

Geen tablet

Wie zelf een tablet heeft, kan deze meenemen. Bij aanvang is het slim om van tevoren de app van Bloxels Builder te installeren. Elke Bloxels Builder set bestaat uit een spelbord met 13 x 13 vierkante gaatjes, een berg gekleurde blokjes en een app. De app doet het op bijna elke smartphone of tablet.

Hoe werkt Bloxels Builder?

Met de gekleurde blokjes en het spelbord maak je zogenaamde pixel-kunst. Dit is een soort mozaïeken zoals je dat ook met Ministeck of strijkkralen doet. Met de camera van de smartphone of tablet kun je deze pixel-kunst importeren naar de app, die er via een aantal stappen een platformspel van maakt. Dit gemaakte ‘prototype’ wordt vervolgens getest en aangepast en uiteindelijk kun je er natuurlijk mee spelen.

 

Reacties

Cookieinstellingen