Operakoor Almere komt naar Protestantse Kerk voor Kerkpleinconcert

Foto: Jaap Koper

Het Operakoor Almere gaat zondag 16 juni het Kerkpleinconcert verzorgen voor de Stichting Classic Concerts. Op het programma staan onder meer werken uit Nabucco van Giuseppe Verdi.

Opgericht

Het Operakoor Almere is 7 jaar geleden opgericht door Rutger van Leyden en Loes Jongen. Inmiddels telt het koor 42 leden. Uitgangspunt is om met elkaar, met veel plezier, uit volle borst te (leren) zingen en het publiek te laten genieten van de prachtige melodieën uit het brede scala dat opera biedt.

Ondergeschikt

Leeftijd is ondergeschikt aan de passie voor muziek. Naast eigen concerten worden samenwerkingsverbanden gezocht om tijdens evenementen, concerten of projecten op te treden met pianobegeleiding, orkesten of bekende solisten. Streven is jaarlijks een groot concert te geven in Almere met daarnaast diverse optredens in de regio, maar ook ver daarbuiten. Eerder dit jaar is Operakoor Almere te zien geweest in de halve finale van het televisieprogramma Holland’s Got Talent. Koor en solisten laten de liefhebbers van de opera een middag genieten van diverse stukken uit het Italiaanse en Franse repertoire.

Rutger van Leyden

Rutger is professioneel dirigent en een veelzijdig en gedreven vakman in uiteenlopende muziekstijlen. Hij heeft Riccardo Chailly geassisteerd bij een aantal opera-uitvoeringen met het Concertgebouworkest. Van Leyden heeft onder meer het Nederlands Blazersensemble en Slagwerkgroep Den Haag gedirigeerd. Daarnaast is Van Leyden chef-dirigent van Combustion Chamber, een orkest voor hedendaagse muziek.

Prestigieuze prijzen

De dirigent heeft eerder prestigieuze prijzen in binnen- en buitenland weten te winnen. Tevens heeft Van Leyden ruime ervaring op het gebied van operette, opera en musical en dirigeert momenteel naast Operakoor Almere ook de Gooise Operette, Wereldmuziekkoor Passion en het Amstelveens Symfonie Orkest.

Matthijs Jongen

Jongen heeft in september 2015 als 17 jarige scholier voor het eerst een concert van Operakoor Almere begeleid en is sindsdien de vaste pianist. Eerder neemt hij twee maal deel aan het Prinses Christinaconcours en heeft onlangs de 3e prijs als begeleider/duo met saxofonist Julian van der Linden op het  European Saxophone Forum in Wroclaw weten te winnen.

Voorbereiding

Na een intensief jaar van voorbereiding bij pianiste Ida Wildvank in de Talentenklas van de Kunstlinie Almere Flevoland, treedt hij vorig jaar toe tot het Conservatorium te Utrecht. Nu studeert Jongen piano bij Henri Kelder. Naast zijn pianostudie aan de HKU begeleidt hij regelmatig zangers en instrumentalisten en speelt trombone bij het Almeers Jeugd Symfonie Orkest.

Programma

 1. Gli aranci olezzano – Cavalleria Rusticana (P. Mascagni)
 2. Paaskoor – Cavalleria Rusticana (P. Mascagni)
 3. Gli arredi festivi – Nabucco (G. Verdi)
 4. Sperate / Die lieto giorno – Nabucco (G. Verdi)
 5. ‘s Allontanarono – Macbeth (G. Verdi)
 6. La Zingarella – Il Trovatore (G. Verdi)
 7. Stride di Vampa + Zigani – Il Trovatore (G. Verdi)
 8. Rataplan – La Forza del Destino (G. Verdi)

 Pauze

 1. Verone – Romeo & Juliette (Ch. Gounod)
 2. Je veux vivre – Romeo & Juliette (Ch. Gounod)
 3. Que la fête recommence – Romeo & Juliette (Ch. Gounod)
 4. Choeur des Philistine – Samson & Dahlila (C. Saint Saens)
 5. Mon coeur s’ouvre a ta voix – Samson & Dahlila (C. Saint Saens)
 6. Aire des Cigarieres – Carmen (C. Bizet)
 7. Habanera – Carmen (C. Bizet)
 8. Toreador – Carmen (C. Bizet)

 

Reacties

Cookieinstellingen