Pia Douwes geeft lezing over Keizierin Sissi in Zandvoorts Museum

Foto: Jaap Koper

De musicalster Pia Douwes gaat op 2 februari in het Zandvoorts Museum een lezing verzorgen over Keizerin Sissi, waarin zij vertelt over onder meer haar speciale band met de Oostenrijkse keizerin die Zandvoort meerdere malen heeft bezocht. De lezing maakt onderdeel uit van de tentoonstelling in het museum: ‘Keizerin Sissi op de vlucht voor zichzelf.

Niet vreemd

Dat Douwes de lezing gaat verzorgen is misschien niet helemaal vreemd. Tekstschrijver Michael Kunze en componist Sylvester Levay, zijn bezig een nieuwe musical te schrijven over de keizerin van Oostenrijk, Elisabeth, ook wel Sissi genoemd. Na 400 audities te hebben gezien, kunnen beide schrijvers geen geschikte Elisabeth vinden.

Interesse

Vervolgens komt de vraag of Douwes misschien interesse heeft om een auditie te doen. Dat loopt heel goed af en vervolgens speelt ze op 3 september 1992 in Wenen de wereldpremière van de inmiddels internationaal bekende musical Elisabeth. Deze voorstelling komt in 1999 ook naar Nederland geproduceerd door Joop van den Ende. Ook in Nederland en later in Essen, Stuttgart en Berlijn speelt Douwes de titelrol.

Studie

Pia Douwes studeert aan de Brooking School of Ballet in Londen van 1983 tot 1986. Daarnaast volgt ze musicalcursussen in Salzburg en Wenen onder leiding van Susi Nicoletti en Sam Cayne. Zangles krijgt ze verder van Noëlle Turner en Carole Blaickner-Mayo.

Kleinere producties

Na een aantal kleinere producties in het buitenland te hebben gespeeld, mag Douwes meespelen in de door het Koninklijk Theater Carré geproduceerde musical Cats in 1987. Later speelt Douwes ook in Wenen in de musical Cats. De volgende Nederlandse musicalproductie waar Douwes in meespeelt is Les Misérables. Hierin speelt ze de rol van Fantine. In de tijd dat ze in Les Misérables speelt, wordt ze gebeld door de directeur van het Theater an der Wien te Wenen met de bekende vraag om de Oostenrijkse keizerin te spelen.

Start en entree tot museum

Ontvangst                 14.30 uur

Lezing:                      15.00 uur – 16.00 uur

Entreeprijs:               € 12.50 incl. entree museum

Afsluiting:                  16.00 uur (met drankje en de tentoonstelling bekijken).

Aanmelden:              [email protected] (betalen bij de kassa)

Reacties

Cookieinstellingen