Zandvoorts Museum organiseert rondleiding met Sissi Seidenstiker over Keizerin Sissi

Foto: Jaap Koper

Het Zandvoorts Museum organiseert op zondag 9 februari een rondleiding met Sissy Seidenstiker over de tentoonstelling ‘Keizerin Sissi – Op de vlucht voor zichzelf’. Tijdens de rondleiding zal Seidenstiker de verhalen achter de tentoonstelling, noemenswaardige weetjes en meer vertellen.

Reinwardt academie

Seidenstiker is student aan de Reinwardt Academie en gastconservator. Voor het museum heeft zij de expositie samengesteld. De gastconservator is vernoemd naar de Keizerin en wordt weleens met haar vergeleken. Voor de Amsterdamse is de tentoonstelling haar afstudeerproject.

Eer

,,Mijn moeder zei altijd dat ik mijn naam eer aan deed. Ik heb ook wel een beetje dat eigenzinnige van Sisi”, heeft Seidentiker al eens gezegd bij de start van de expositie. De Amsterdamse gastconservator heeft bij de aanvang van de tentoonstelling al verteld dat de keizerin in die dagen naar Zandvoort komt om te kuren.

Rugpijn

,,Ze had onder meer rugpijn, want ze reed veel paard en dat gaat je lichaam op een gegeven moment wel voelen”, vertelt Seidentiker. Het medisch advies is destijds gegeven door de Amsterdamse dokter Mezger waarbij de dokter heeft gezegd dat het zoute water, de frisse wind en de weidse uitzichten in Zandvoort haar wel goed moeten doen.

Vragen

Deelnemers aan de rondleiding hebben de mogelijkheid om vragen te stellen aan Keizerin Sissi. De huidige Sissy van het Zandvoorts Museum probeert deze te beantwoorden, waarbij zij dit zal proberen te doen na al haar verdieping in het onderwerp over de Oostenrijkse keizerin.

Praktische informatie

Wie de rondleiding wil maken krijgt op zondag 9 februari vanaf 15.00 een ontvangst met koffie of thee. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur en kost € 6,50.

Reacties

Cookieinstellingen