Pianorecital bij Kerkplein Concerten op zondag 16 februari

Foto: Jaap Koper

De Georgische pianiste Ketevan Sharumashvili zal op zondag 16 februari een pianorecital verzorgen in de Protestantse Kerk in de reeks van Kerkplein Concerten. De pianiste zal werken laten horen van onder meer Bach, Schubert, Wagner en Verdi.

(bewerkt persbericht van Stichting Classic Concerts)

Thuisbasis

In 2017 heeft de Georgische pianiste Ketevan Sharumashvili Nederland als haar thuisbasis gekozen en is sindsdien bezig aan een ware opmars. Geroemd om haar fabelachtige techniek speelt ze zeer sensitief, krachtig en oprecht en weet zo door te dringen tot de diepere lagen van de ziel.

Imposante opleiding

Ketevan is geboren en getogen in de Georgische hoofdstad Tbilisi waar zij volgens Classic Concerts een imposante opleiding heeft gevolgd. Tijdens haar opleiding verwerft zij twee masters en het zeer veeleisende diploma van ‘Concertpianiste’ in respectievelijk Tbilisi, Hamburg en Amsterdam, waar ze een studente is van pianogigant Jan Wijn. Bijzonder is dat Ketevan pas op twaalfjarige leeftijd met haar pianostudie begint, en al op haar veertiende het Rubinstein Concours in Parijs weet te winnen.

Meerdere internationale competities

Inmiddels is ze prijswinnares van meerdere internationale competities in Frankrijk, Italië, Griekenland en Nederland. Ze heeft onder andere de ‘Soroptimist Prijs’ bij de Viotti Competitie in Vercelli – Italië, en de Pianale competitie in Duitsland weten te winnen. Ketevan heeft ook Masterclasses gevolgd bij meesterpianisten zoals Paul Badura-Skoda, Tamás Vásáry en Boris Berman. Al deze pianisten zijn volgens Classic Concerts onder de indruk van haar eigen gevoelige spel en virtuositeit.

Aantrekkelijk en uitdagend programma

Ketevan heeft een uiterst aantrekkelijk en uitdagend programma samengesteld waarin alle facetten van haar meesterschap aan bod gaan komen. Naast de eerder genoemde componisten speelt de Georgische pianiste ook Liszt en Richard Strauss. Wie meer wil weten kan een kijkje nemen op de website van Ketevan Sharumashvili.

Reacties

Cookieinstellingen