Grootste hondenwandeling The Big Walk op 5 april weer in Zandvoort

Foto: Janneke van Densen-Koper

Op 5 april is het Zandvoortse strand weer het decor van The Big Walk voor een unieke hondenwandeling waarbij de opbrengsten naar Hulphond Nederland gaan. Hulphond Nederland nodigt alle honden en hun baasjes uit om deel te nemen aan The Big Walk.

(bewerkt persbericht Hulphond)

Derde editie

De derde editie van dit unieke evenement vindt zondag 5 april plaats op het strand van Zandvoort. Inmiddels is The Big Walk uitgegroeid tot de grootste hondenwandeling van Nederland. Vorig jaar waren ruim 300 honden en 600 wandelaars aanwezig voor de afsluiting van het strandseizoen voor honden. De opbrengst van The Big Walk komt ten goede aan de opleiding en inzet van hulphonden. Inschrijven kan op The Big Walk.

Mede mogelijk door sponsoren

Sponsors van Hulphond Nederland zijn Royal Canin, Athlon en P5COM en dragen de organisatiekosten van het wandelevenement op het Zandvoortse strand. De opbrengsten van The Big Walk komen zo volledig ten bate van het opleiden van meer hulphonden.

Steun en toeverlaat

Hulphonden zijn een steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren en volwassenen met gedrags- of psychische problemen zijn gebaat bij de inzet van hulphonden. De vraag naar hulphonden is echter groter dan het aanbod. De organisatoren van The Big Walk vragen aandacht om financiële steun. Deze is weer nodig voor het kwalitatief opleiden van meer hulphonden. Particulieren, scholen en bedrijven kunnen The Big Walk extra ondersteunen met gesponsorde acties via het online platform Helphulphond.nl.

Doggy bag

Met een donatie van € 12,50 kunnen hondenliefhebbers en hun trouwe viervoeters deelnemen aan de strandwandeling van vijf kilometer. Strandpaviljoen Tijn Akersloot is de start- en finishlocatie voor The Big Walk. Op het keerpunt, na 2,5 kilometer, is de Big Moment of Fame waar deelnemers op de foto kunnen. Na afloop van de wandeling ontvangen de deelnemers een gevulde “doggy bag”. Het evenement begint om 12.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Onder andere Anita Witzier, ambassadeur van Hulphond Nederland, loopt mee met The Big Walk.

Foto: Janneke van Densen-Koper

Reacties

Cookieinstellingen