Marvin Dee in Williams Pub

Foto: Jaap Koper

De jonge singer songwriter Marvin Dee uit Capelle aan den IJssel is vanavond te zien en te beluisteren in de Williams Pub van Zandvoort. Zandvoort is niet helemaal vreemd voor de muzikant, want eerder heeft hij een akoestische set gespeeld in het programma Alternative FM bij de lokale zender van ZFM Zandvoort.

Alternative FM

In de eerste week van mei 2015 is Marvin Dee te gast geweest in het programma Alternative FM bij ZFM Zandvoort wat regelmatig aandacht besteed aan muziek van nieuwe en talentvolle muzikanten. Tijdens dat programma heeft Marvin Dee het nummer ‘Soldier On’ laten horen, dat hij op 24 januari van hetzelfde jaar heeft uitgebracht. Het programma van Alternative FM is terug te beluisteren via de website van Alternative FM. Het nieuwste werk heet ‘When you go’.

Stijl

De muziek van Marvin Dee is het best te omschrijven als indie-pop muziek met invloeden van folk, jazz, blues en country, maar ook zijn theaterachtergrond zijn terug te horen in zijn muziek. Het is upbeat, swingend, en heerlijk om naar te luisteren en mee te zingen, maar ook eerlijk en diepgaand. Met zijn ballads op piano raakt de muzikant een gevoelige snaar bij het publiek. Hij eet, slaapt, ademt en leeft muziek, iets wat terug te horen is in de muziek.

Muziekmateriaal

In de drie jaar dat Marvin Dee bezig is, heeft hij al  veel bereikt. Kenmerken van deze muzikant uit Capelle aan de IJssel zijn de combinatie van passie en volledige toewijding voor het werkt wat hij maakt. In de zomer van 2013 heeft hij zijn eerste EP opgenomen in de studio. Op deze EP staan zes zelf geschreven nummers waar onder de titel song ‘Devil Eyes’. In februari 2014 heeft hij deze EP gepresenteerd tijdens de officiële Release Party in de Supermarkt van Den Haag. Sinds die release van deze EP heeft Marvin Dee al op het TU Zomerfestival, Plaatpop en in de studio van 3FM gestaan.

Cookieinstellingen