Echtbrekers in Theater De Krocht

Foto: Jaap Koper

De muziektheatervoorstelling ‘Echtbrekers’ door Tokodrama is op zondag 13 november 2016 te zien in Theater De Krocht in Zandvoort. Het publiek krijgt de gelegenheid om na de voorstelling de mogelijkheid om met regisseur en spelers na te praten.

Bijbel

In de Bijbel staan allerlei verhandeling over echtbreken. Het lijkt wel of er hel en verdoemenis over wordt uitgesproken. In Hebreeën, maar ook in Spreuken komt het echtbreken naar voren. De Bijbel kent een andere uitleg als de voorstelling zelf.

De voorstelling

Echtbrekers is een voorstelling geïnspireerd op het oeuvre van Woody Allen, vol humor en geworstel met liefdesrelaties. Het begint wanneer Jacq en Sara na jarenlang samenzijn ineens een scheiding aankondigen. Ger en Janna, een bevriend koppel, zijn er volkomen van in de war.

Vragen

Echtbrekers roept ook vragen op. Wat is er mis gegaan? Zijn er anderen in het spel? En als die twee uit elkaar gaan, wat zegt dat dan over hun eigen huwelijk? Misschien is het ergens anders toch beter…Iedereen gaat op zoek naar de ideale partner en het perfecte leven, maar niemand lijkt ooit tevreden.

Knipoog

De voorstelling is een knipoog naar de speelse verhalen van de Amerikaanse regisseur waarbij de acteurs hun eigen dialogen toevoegen. Ze zingen over wat hen bezighoudt, en begeleiden ze het verhaal met viool, gitaar of hobo.

Tokodrama

Tokodrama is al meer dan 27 jaar een cursuscentrum voor het amateurtoneel in Amsterdam. Regisseur Bart van Heel is in 2013 voor zijn prestaties en verdiensten voor het amateurtoneel onderscheiden, als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Al eerder stond Tokodrama in Theater De Krocht in Zandvoort, met Oom Wanja (Anton Tsjechov) en Scènes uit een Huwelijk (Ingmar Bergman).

Informatie

De aanvang van de voorstelling is om 15.00. De entree bedraagt € 5,00. Reserveren kan via de website van Theater De Krocht op www.dekrocht.nl of via telefoonnumer 06-54677947.

Bron: VVV Zandvoort en Theater De Krocht.

Reacties